Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a primit Certificatul de Acreditare pe linie de sănătate și siguranță din partea Consiliului Internațional al Aeroporturilor (Airport Council International – ACI World). Acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate și siguranță pentru pasageri și angajați, pe AIHCB.

În contextul pandemiei de COVID 19, CN Aeroporturi București a implementat, pe aeroporturile pe care le gestionează, toate măsurile prevăzute în cerințele legale și reglementările naționale și internaționale, dar și recomandările venite din partea organismelor aviației civile internaționale. Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri, pe linie de sănătate și siguranță a pasagerilor, din partea ACI World, pentru AIHCB.

În vederea acreditării AIHCB în cadrul programului Airport Health Accreditation, au fost evaluate măsurile de protecție luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar și în toate punctele de interacțiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră și vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje.

Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecția și instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entități, dar și infrastructura și și activitățile operaționale și de mentenanță. Toate elementele supuse evaluării au fost susținute cu documente oficiale, inclusiv planuri de acțiune comune și proceduri specifice aplicate, și au fost însoțite de înregistrări.

Această acreditare reprezintă un pas important în menținerea încrederii pasagerilor, dar și a angajaților de pe aeroport (ai noștri sau ai altor entități – companii aeriene sau de handling, instituții ale statului etc.) că am luat și continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății și siguranței lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activității și revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie” a declarat Florin Dimitrescu, Directorul General al CN Aeroporturi București.

Sursa foto: Aeroporturi București

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri