„Daca reprezinti o firma in Romania nu ai unde sa depui o plangere impotriva unei alte societati din sector, care uita sa isi plateasca taxele, sau care anunta falimentul, isi sterge datoriile, apoi peste doua zile se reinfiinteaza avand acelasi nume, cu o litera in plus. Ca investitor strain, in Romania esti fortat sa alergi intr-un singur picior in cursa impotriva companiilor locale”, a declarat seful Happy Tour, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Romanian Business Accelerator.

Fondul spaniol de private equity GED a preluat in 2007 compania Happy Tour, del Valle fiind reprezentantul grupului iberic in cadrul societatii.

„Controalele financiare vin doar la firmele straine. De ce? Pentru ca firmele straine isi platesc taxele si automat intra in bazele de date. Daca nu iti platesti taxele, scapi si de controale in Romania pentru ca nu te are nimeni in evidenta”, a mai adaugat Javier Garcia del Valle.

Citeste si:

Fondurile GED sunt prezente in Romania de 16 ani, timp in care reprezentantii grupului spun ca au investit peste 240 mil. euro in 24 de companii.

„Nu vreau sa fiu inteles gresit, am familia in Romania, castig bani in Romania, insa trebuie schimbate multe lucruri daca vreti sa atrageti mai multi investitori straini. Birocratie este incredibila in aceasta tara; de exemplu stam de 4 luni cu actele blocate pentru a realiza o fuziune intre doua firme. De asemenea, aveti nevoie de un mediu politic stabil, pentru ca in curand vom avea al patrulea guvern din ultimii doi ani si fiecare cabinet vine de fiecare data cu noi reguli si abordari”, mai spune vicepresedintele Happy Tour.

Sursa imagine:
Freedigitalphotos.net