CEO-ul Happy Tour Group, Javier Garcia del Valle, a declarat ca fondul de investitii spaniol GED, care detine grupul de turism, vrea sa vanda in viitor companiile din grup, fara sa mentioneze cand ar putea avea loc exact tranzactia, si ca agentia Prestige Tours este in prezent parte din Happy Tour Group.

Declaratia vine dupa ce Profit.ro a scris, saptamana trecuta, ca fondul GED a vandut Prestige Tours catre turoperatorul turc Calypso Tour.

"Prestige este inca parte din grupul Happy Tour. Informatia (n.r.: conform careia GED a vandut Prestige Tours) nu este corecta. Vrem sa vindem companiile, le vom vinde. Dar astazi Prestige Tours face parte din grup. Happy Tour si Prestige Tours au un parteneriat cu Calypso Tour, alaturi de care am dezvoltat segmentul de servicii de lux si VIP, care ne-a ajutat sa atingem gradul de ocupare de 93% in cursele charter. In mod sigur, Calypso este un partener cheie pentru touroperare. Cand am incheiat parteneriatul si in anii in care am colaborat am discutat fiecare posibilitate: am discutat vanzarea companiei, am discutat intrarea lor in capitalul nostru social, am discutat orice. La un moment dat, cel mai probabil, ceva se va intampla. Este Prestige Tours in prezent parte din grupul Happy Tour? Da, este", a declarat Javier Garcia del Valle, CEO Happy Tour Group.

Totodata, desi a subliniat ca informatia despre vanzarea Prestige Tours nu este corecta, Javier Garcia del Valle a spus ca exista totusi o samanta de adevar in aceasta situatie si anume faptul ca fondul GED vrea sa vanda companiile din grupul Happy Tour (Happy Tour, Prestige Tours, Paravion si Travel House).

"Ce vreau sa spun este ca, intr-adevar, fondul GED vrea sa vanda grupul intr-un final. Pentru fiecare fond de investitii scopul final este sa iasa din business. Cat de mult poate sta intr-un business? In cazul nostru, GED este fondul de investitii al Happy Tour din decembrie 2007. Suntem in 2016, sunt aproape 9 ani, iar anul trecut a marit capitalul social (n.r.: la 3 milioane euro). Ne focusam sa imbunatatim rezultatele companiei. Nu stim cand va avea loc vanzarea companiei, poate fi in 2017 sau in 2020. Treaba noastra este sa pregatim compania pentru cand se va intampla acest lucru", a mai spus CEO-ul Happy Tour.

Happy Tour: Romanii au...
Citeste si: Happy Tour: Romanii au devenit mai calculati in 2013

El a mai spus ca GED a facut cea mai mare consolidare pe piata turismului din Romania, prin cumpararea a patru companii: Happy Tour, Travel House, Prestige Tours si Paravion si ca pe termen scurt si mediu nu este in plan o noua achizitie.

Grupul Happy Tour a inregistrat o cifra de afaceri de 94 milioane de euro anul trecut, in crestere du aproximativ 40% fata de 2014. Agentia Happy Tour a fost infiintata de Nicolae Demetriade si achizitionata in anul 2007 de fondul spaniol de investitii GED.

Printre principalele agentii de turism din Romania se mai numara Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, TUI Travel Center (Eurolines) si Paralela 45.

Seful Happy Tour: Romania...
Citeste si: Seful Happy Tour: Romania este formidabila, insa trebuie sa o punem...


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un om de afaceri turc preia integral Prestige Tours