“Nu exista o statistica in privinta numarului de turisti greci care viziteaza Romania an de an, nici Ministerul Turismului nu are astfel de date. Oricum, noi ne dorim sa crestem aceasta cifra, oricare ar fi ea”, a declarat Corina Martin, presedintele ANAT.

“Romania are multe locuri frumoase, ce merita vizitate. Intre acestea se numara Bucuresti si Constanta pentru citybreak-uri, Sinaia si Brasov pentru zona montana, usor accesibila din Bucuresti, alaturi de manastirile din Bucovina. De asemenea, ne intereseaza sa promovam si Sibiul sau Sighisoara, locuri care ii vor atrage cu siguranta pe turistii greci”, a explicat Christina Efthimiou, directorul Organizatiei Elena de Turism (EOT).

Ea a spus ca in prezent oamenii de afaceri greci din Romania isi invita prietenii in vacante in Romania, precizand ca personal iubeste orasul Bucuresti.

Grecia va fi promovata

De multi ani deja, datorita plajelor deosebite si serviciilor foarte bune, Grecia este o destinatie traditionala pentru romani. Insa, pe fondul evenimentelor economice si politice recente, acestia s-au gandit de doua ori daca mai aleg aceasta tara ca loc de vacanta, au explicat oficialii in turism.

In baza parteneriatului intre cele doua asociatii, si Grecia va fi promovata ca destinatie turistica in randul turistilor romani.

“Perioada mai putin fasta prin care Grecia a trecut in utlima vreme a facut sa scada usor numarul turistilor romani care au mers aici. Oamenii sunt influentati de toate stirile pe care le vad la televizor legate de aceasta tara, insa nu au motive de retinere, pot merge linistiti in Grecia si in insule. De aceea, noi ne dorim sa promovam aceasta destinatie, cu tot ce inseamna aceasta, gastronomie, locuri, plaje, servicii”, a precizat Corina Martin.

Citeste si:

Ea a adaugat insa ca in urma alegerilor parlamentare derulate pe 17 iunie in Grecia, cand Partidul Noua Democratie s-a impus, s-a simtit o schimbare in comportamentul romanilor, ceea ce a dus la cresterea numarului de vacante achizitionate.

Potrivit EOT, cu o medie de 450 euro romanii pot achizitiona o vacanta de sapte nopti in Grecia, cu transport inclus si mic dejun.

Circa 300.000 de romani au ales anul trecut Grecia ca destinatie de vacanta, potrivit ANAT.

Sursa foto: Asociatia Monumentelor si patrimoniului artistic