Operatorul aerian low-cost Wizz Air va reduce numarul de zboruri din orarul de iarna pe opt rute spaniole, dupa ce Guvernul Spaniol a impus incepand cu 1 iulie, taxe de aeroport semnificativ mai mari, in special in Barcelona El Prat si Madrid Barajas.
Rute cu reduceri ale frecventelor, Barcelona – Bucuresti, Barcelona – Cluj, Barcelona – Targu Mures, Barcelona – Timisoara, Madrid – Bucuresti, Madrid – Targu Mures, Valencia – Bucuresti, Valencia – Timisoara.

Aceasta crestere a taxelor vine dupa ce AENA a cheltuit miloane de euro in modernizarile inutile si constructii de noi terminale. Guvernul Spaniol va forta acum pasagerii liniilor aeriene sa plateasca pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroport.

“Wizz Air regreta faptul ca este nevoita sa-si reduca investitiile in Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarna pe rutele disponibile din Romania, catre Barcelona, Madrid si Valencia. Este regretabil ca Guvernul Spaniol a impus o crestere a taxelor intr-un moment in care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de munca in industria turismului sunt necesare. In 2012, Wizz Air estimeaza o crestere in continuare de doua cifre si ne vom muta capacitatea din Spania in alte tari unde turismul si liniile aeriene sunt binevenite, prin taxe de aeroport scazute”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager la Wizz Air.

Wizz Air opereaza din Bucuresti cu 5 aeronave, avand 123 de zboruri saptamanale (segmente) catre 24 de destinatii din Europa de Vest. Compania opereaza o flota de 39 aeronave Airbus A320 de la 15 baze, facand legatura cu 70 de destinatii din 25 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri