Compania aeriana low-cost Wizz Air introduce din 22 iulie zboruri din Bucuresti catre Cluj-Napoca si din 19 septembrie din Bucuresti catre Budapesta.

Ruta Cluj-Napoca – Bucuresti va avea o frecventa de sase zboruri pe saptamana (luni, marti, miercuri, joi, vineri, duminica) la un pret de pornire de 39 lei pentru un zbor cu tot cu taxe si un bagaj mic de cabina, iar Budapesta – Bucuresti va fi de 4 ori pe saptamana (luni, miercuri, vineri, duminica) la un pret de pornire de 99 lei pe segment.

“Am pregatit aceste rute noi de mai mult timp, Cluj-Napoca este al doilea oras ca importanta asa ca trebuia sa avem si aceasta ruta. In iulie vom adauga a 5-a aeronava la baza din Cluj-Napoca,” a declarat Gyorgy Abran, directorul comercial Wizz Air.

Wizz Air in Bucuresti in 2016:

  • 8 aeronave alocate, ultima soseste in mai
  • aproape 3 milioane de locuri disponibile
  • 4 noi aeronave A321ceo vor fi disponibile pana la finalul anului
  • doua noi rute
  • o retea formata din 41 de rute si 16 tari

Anul acesta, Wizz Air va ajunge la 18 aeronave operate din Romania, a doua piata de interes pentru companie, de unde va opera 108 rute catre 17 tari. In Romania, compania opereaza de pe opt aeroporturi si are sase baze: Bucuresti (8 aeronave), Cluj-Napoca (5 aeronave), Timisoara (doua aeroanve), Craiova (o aeronava), Targu Mures (o aeronava) si Iasi (o aeronava).

In Romania, compania a transportat anul trecut 4,5 milioane de pasageri, avand o cota de piata de aproape 30%. La nivel mondial, Wizz Air a transportat peste 19 milioane de pasageri in anul 2015 pe cele 400 de rute din 38 de tari.

Anul trecut, 80% din piata transportului aerian din Romania a fost detinuta de 5 companii aeriene: Wizz Air - 29,8%, Tarom - 24,2%, Blue Air - 12,3%, Ryanair - 7,3% si Lufthansa - 6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri