Zborurile anulate joi implica rute interne, precum Berlin-Koln, dar si europene, precum Dublin-Frankfurt sau Munchen-Roma si intercontinentale, precum New York-Frankfurt sau Hong Kong-Munchen, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de Internet al grupului.

Sindicatul UFO al personalului navigant de pe aeronavele comerciale a anuntat miercuri seara o greva de 24 de ore in aeroporturile din Frankfurt (vest), principalul nod aerian pentru Lufthansa si al treilea aeroport european, dar si din Berlin, Munchen (sud), Dusseldorf (vest), Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

Lufthansa a decis, prin urmare, sa anuleze doua treimi dintre cele aproximativ 1.800 de zboruri prevazute initial pentru vineri.

UFO solicita acum o crestere a salariilor cu 5 la suta pentru 12 luni incepand de la 1 aprilie, dupa trei ani de stagnare, si cere renuntarea definitiva la folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

"Noi suntem dispusi la o mediere in privinta salariilor, dar renuntarea la folosirea personalului de bord interimar trebuie sa fie exclusa din negocieri", a declarat joi pentru AFP un purtator de cuvant al Lufthansa. "UFO inca nu ne-a contactat", a precizat el.