Implementarea sistemului electronic de evidenta a turistilor, programata pentru decembrie, se amana pentru la primavara, iar intre timp acesta ar putea suferi anumite modificari, la propunerea patronatelor din turism, a declarat pentru Mediafax Cristian Barhalescu, secretar de stat in MDRT.

"Implementarea SIET-ul se amana. Am hotarat in cadrul Consiliului Consultativ sa facem o serie de testari in cadrul hotelurilor din cadrul federatiilor hoteliere si patronatelor din turism, si in urma testarilor sa gasim cea mai buna forma agreata de catre industrie, urmand ca in perioada ianuarie sa intram in legislativ cu aceasta propunere de lege" a spus Barhalescu.

El a adaugat ca testarile se vor face in hoteluri in lunile octombrie, noiembrie si decembrie.

"Cu siguranta, undeva in lunile februarie-martie dorim sa avem acest sistem activ. Legea poate avea si schimbari, daca patronatele le considera necesare. Ei sunt suspiciosi si de aceea consideram ca trebuie sa fim deschisi colaborarii si discutiei cu patronatele", a mai spus Barhalescu.

Secretarul de stat a afirmat saptamana trecuta ca Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET) va fi functional din decembrie si pe baza informatiilor furnizate se va justifica finantarea unor proiecte de infrastructura turistica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
CORONAVIRUS|Turiștii români își primesc banii înapoi pentru călătoriile anulate
Setari Cookie-uri