Tarom este in aer! Managerul privat "zboara" dupa numai o saptamana de la numire

Operatorul aerian Tarom a ramas fara manager privat la mai putin de doua saptamani de cand acesta a fost numit in functie de Ministerul Transporturilor, potrivit Adevarul.

Citeste si Careul de prosteala economica: de la himera Tarom pana la eroarea Made in France

Austriacul Heinrich Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, nu s-a inteles cu operatorul de stat asupra contractului.

Membrii Consiliului de Administratie al Tarom sunt Dumitru Prunariu, Dan Pascariu, Valentin Macec, Lucian Isar, Ciprian Ladunca si Marius Ghenea.

Contactat de wall-street.ro, Lucian Isar nu a comentat, iar Dan Pascariu a spus ca , “niciunul din membrii Consiliului de Administratie nu a semnat contractul de mandat". Membrii vor semna miercuri.

Sorin Georgescu ramane in continuare director general pana Tarom gaseste un nou manager. Ministerul Transporturilor cauta un nou inlocuitor pentru functia de director general al Tarom.

"Administratorii, cu un mandat de patru ani, au datoria de a face compania Tarom profitabila (...) Vom semna cu ei un contract de mandat si strategia de vanzare sau nevanzare a 20% sau mai mult din pachetul de actiuni la Tarom le apartine lor", a afirmat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Compania Tarom este detinuta de stat, prin Ministerul Transporturilor. Autoritatile s-au angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat la mai multe companii de stat.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a mandatat, la finalul lunii iulie, asocierea PwC-D&B David si Baias-George Butunoiu sa recruteze managementul superior, respectiv directorii generali si membrii CA, pentru companiile aflate sub autoritatea institutiei cu o cifra de afaceri mai mare de 7,3 milioane euro.

Sursa foto: www.airbuzz.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri