Aproape 40.000 de turisti au calatorit cu autobuzele Bucharest City Tour din mai pana in octombrie, linia turistica urmand sa fie suspendata din 1 noiembrie, pe perioada sezonului rece, a anuntat Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).
Autobuzele supraetajate ale liniei turistice "Bucharest City Tour" au circulat in Capitala din 5 mai, scrie Mediafax.

Incepand 1 noiembrie, linia turistica va fi suspendata pe perioada sezonului rece, "din cauza conditiilor meteo improprii desfasurarii transportului cu autobuze supraetajate", a precizat RATB intr-un comunicat de presa.

Numarul turistilor care au calatorit cu autobuzele Bucharest City Tour in cele sase luni a fost de 39.268, dintre care 35.600 de adulti si 3.668 de copii cu varsta intre 7 si 14 ani. Pe linia turistica, copiii cu varsta sub sapte ani circula gratuit.

Proiectul Bucharest City Tour a fost initiat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului la data de 28 iulie 2011. La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, RATB a anuntat ca va mentine in functiune linia turistica si pe timpul iernii, autobuzele supraetajate fiind inlocuite cu unele de linie. Cele patru autobuze supraetajate au intrat din nou in circulatie la inceputul lunii mai anul acesta.

Autobuzele, cu o capacitate de 77 locuri, sunt prevazute cu ghid audio in limbile romana si engleza, noutatea adusa de RATB in acest an fiind sistemul internet wireless gratuit.

Autobuzele circula intre orele 10.00 si 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care are 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Pretul unui card de transport este de 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si poate fi cumparat din autobuzele turistice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri