Hotelul International din Sinaia, construit in 1983, a fost inchis pe o perioada de noua luni, incepand cu luna februarie anul trecut, cand lucrarile de renovare au luat startul si s-au derulat pana la sfarsitul lunii octombrie. Redeschiderea oficiala a hotelului a avut loc sambata, 4 noiembrie.

Accesibil direct din DN1, cu 180 de camere, un centru de conferinte si evenimente cu 11 sali, trei restaurante, centru spa si de divertisment, hotelul a devenit, odata cu redeschiderea din luna decembrie 2011, cu precadere un centru de afaceri, potrivit reprezentatilor unitatii de cazare. In cadrul Hotelului se afla trei restaurante: unul cu specific tirolez - singurul de pe Valea Prahovei (restaurant Tirol), unul cu specific italienesc (Cucina Sofia) si restaurantul Panoramic.

De asemenea, actionarii companiei International SA, listata pe piata RASDAQ si in portofoliul careia se afla hotelul din Sinaia, au planificat pentru luna februarie din 2013 deschiderea a doua noi unitati de cazare, sub acelasi brand, in Capitala, si in centrul istoric al orasului Iasi.

Unitatea din Bucuresti va avea un numar de 70 de camere, in timp ce hotelul din Iasi 170 de camere. International Bucuresti va dispune, de asemenea, de patru sali de conferinta. De altfel, potrivit reprezentantilor companiei, principalul target de piata al grupului International este reprezentat de segmentul de business / corporate si mai putin de leisure.

Gradul de ocupare al unitatii hoteliere din Sinaia a fost de aproximativ 40% in primele sase luni de la redeschidere, iar in prezent acesta a urcat la 55-60%.

Compania International SA are in portofoliu hotelul International Sinaia, vilele Bistrita, Stejarul, Frasin, motelul si campingul Izvorul Rece. Fiicele senatorului, Ana Rucsandra Rusanu si Dana Maria Anastase Rusanu, alaturi de cateva firme controlate de familia Rusanu, detin peste 93% din titlurile International. International Sinaia are un capital social de 3,39 milioane lei, divizat in 33,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.