"Despre serviciul de slujba de Paste, care va fi oferit pe plaja, in general Arhiepiscopia Tomisului a facut acest lucru in general pe plaja, nu neaparat la un hotel. Insa initiem deja discutii pentru a se oficia aceste serviciu si in anumite hoteluri", a afirmat intr-o conferinta Corina Martin, presedintele ANAT.

Ea nu a putut mentiona numarul hotelurilor de pe litoral care vor organiza slujbe religioase si nici cine va remunera preotii, scrie Mediafax.

"Vom vedea exact gradul de ocupare, in functie de ceea ce vom vinde si de numarul de turisti dintr-un hotel. Nu stim cine ii plateste, dar nu ANAT, pentru ca nu este societate comerciala. Vor fi discutii si vom vedea ce presupune acest lucru din partea fiecarei parti", a afirmat Martin.

Parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, respinge demersul si spune ca initiativa dovedeste "degringolada personala" in care se afla sefa ANAT.

"Aceasta intentie, cu slujbele in hoteluri, este o lipsa de respect fata de Biserica. Doamna Martin se dovedeste ireverentioasa", a adaugat Constantin Stoica.

Corina Martin a mai afirmat in timpul conferintei ca ANAT vrea sa mai lanseze un program special, "O saptamana la manastiri", dupa modelul "Vacante la tara" sau "Decada balneara".

Citeste si:

Ea a acuzat recent preotii ca organizeaza ilegal pelerinaje cu enoriasii in Israel si fac concurenta neloiala agentiilor de turism.

"Am cerut o intalnire oficiala la Patriarhie sa le explicam problema. Sunt preoti care organizeazapelerinaje in Israel, si acest lucru este ilegal. Conform legislatiei romanesti, nu ai voie sa faci rezervari de servicii turistice si excursii daca nu ai licenta de agentie de turism", a declarat atunci Corina Martin.

Martin spune ca pelerinajele ilegale, facute de preoti, sunt o afacere de milioane de euro.

Sursa foto: patriarhia.ro