Finala Miss Tourism World 2012 a avut loc pe scena teatrului Siam Niamit din Bangkok, spatiu care figureaza in Cartea Recordurilor ca avand cea mai mare scena din lume, scrie Mediafax.

In urma competitiei internationale de frumusete Miss Tourism World 2012, desfasurata in perioada 30 noiembrie - 17 decembrie, Tatyana Maksimova, din Rusia, a primit titlul de Miss Tourism World 2012, iar reprezentanta Romaniei s-a clasat in primele 10 din 60 de concurente participante si a obtinut titlul de Miss Tourism Europe 2012.

Cristina Roventa are 26 de ani, 1,76 m inaltime, dimensiuni 92-62-90, este nascuta in Targu-Jiu, dar locuieste in Bucuresti de mai multi ani.

Vorbeste patru limbi straine - engleza, franceza, spaniola si italiana - si a absolvit in paralel cursurile a doua facultati: cea de geografie, sectia turism din cadrul Universitatii Bucuresti, si cea de informatica manageriala din cadrul Universitatii Romano-Americane. Iubitoare de animale, isi doreste ca in viitorul apropiat sa poata infiinta un adapost pentru animalele abandonate si fara stapan.

Cristina Roventa este, din 2011, imaginea Miss Tourism World Romania si, mai nou, Miss Tourism Europe, avand sarcina de a se implica activ, impreuna cu organizatia ExclusivEvent, in cat mai multe campanii si actiuni de promovare a turismului romanesc si european.

Prima editie a Miss Tourism World a avut loc in anul 2000, aceasta fiind una dintre cele mai importante competitii internationale de frumusete desfasurate cu scopul de a promova turismul si schimburile culturale intre tarile participante.

In 2003, reprezentanta Romaniei Alina Ciorogariu a castigat primul titlu Miss Tourism World pentru Romania, iar, din anul 2008, Alina Ciorogariu ocupa pozitia de vicepresedinte al Tourism World Organisation, cu sediul central in Marea Britanie.