Terra Tourism: O familie cu un copil plateste peste 2.500 de euro pentru un sejur intr-un resort de lux

In lunile clasice de vacanta, pentru sapte nopti si transport cu avionul intr-o destinatie de patru stele din Grecia, preturile pornesc de la 1.000 de euro pentru doi adulti si un copil cu varsta de pana la 12 ani, dar costul vacantei poate depasi 2.500 de euro, in cazul unui resort luxos, cu foarte multe facilitati, potrivit datelor de agentiei Terra Tourism.

“Familiile cu copii sunt dispuse sa aloce un buget mai mare decat in cazul unei vacante in doi. Pentru ele primeaza siguranta si confortul, astfel ca aleg locuri de vacanta usor accesibile ca distanta si calatorie, unde cei mici sa isi ocupe mereu timpul cu activitati potrivite varstei lor si sa poata socializa cu alti copii”, explica directorul general al agentiei specializate pe nisa vacantelor de familie, Oana Dunel, scrie News.ro.

Cea mai populara perioada a verii, in tara sau in afara, ramane cea dintre iulie – august, in fiecare an, Terra Tourism inregistrand sute de cereri in acest interval. Destinatiile cele mai cumparate pentru vacantele in familie din aceasta vara sunt Grecia, Turcia, Spania, Italia, Cipru, Riviera Franceza, Portugalia sau Bulgaria, iar factorii care cantaresc cel mai mult in decizia de achizitie sunt apropierea de plaja, regimul de masa, programele de divertisment, dar si activitatile special gandit pentru copii.

De asemenea, de foarte mare interes pentru mame sunt si cluburile de vacanta, care ofera cursuri de inot sau activitati pentru copii si bebelusi sau extra-facilitati precum inchirierea sau vanzarea de jucarii ori accesorii de plaja pentru copii.

In cazul familiilor cu copii care au varste incepand de la doi ani, cel mai adesea sunt alese cluburile de vacanta cu sistem all-inclusive, localizate direct pe plaje fara pietre si cu intrare lina in apa.

Citeste si:
ANAT: Nu toate vacantele vor fi asigurate in caz de insolventa
ANAT: Nu toate vacantele vor...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Conteaza foarte mult la acestea si pachetele cu programe interesante pentru copii, cum ar fi piscinele special gandite pentru acestia, jocurile interactive, parcurile acvatice, minidiscotecile, dar si serviciile de baby-sitting. Un plus il reprezinta hotelurile cate dispun de parcuri de aventura pentru copii, minigradina zoologica si echitatie cu ponei.

”Importanta acordata documentarii destinatiei, facilitatilor si bugetului face parte dintr-un proces extrem de atent, care are loc cu aproximativ doua saptamani inainte de luarea deciziei finale si rezervarea propriu-zisa”, mai spune Oana Dunel

Terra Tourism a observat ca informatiile despre hotel, recenziile de pe site-urile de specialitate, dar si recomandarile prietenilor si garantiile agentiei sunt factori de care tin cont familiile si in functie de care iau o decizie.

Citeste si:
TURISM DE PANDEMIE: Prețuri cu 20% mai mici și vacanțe pe ultima...
TURISM DE PANDEMIE: Prețuri...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri