DECLIN: incertitudinile politice din Grecia au afectat turismul local

Veniturile din turism ale Greciei au scazut in 2012 cu 4,6%, la 10 miliarde de euro, potrivit datelor Bancii Greciei, dupa ce cererea din prima parte a anului a fost afectata de incertitudinile politice, relateaza publicatia Kathimerini.

Numarul sosirilor vizitatorilor straini s-a redus cu 5,5%, la 15,5 milioane, dar cheltuielile medii pe calatorie efectuate de o persoana au crescut cu 1%, la 646 euro, conform Mediafax.

Pierderile de venituri inregistrate de turismul elen anul trecut au fost totusi sub cele anticipate la inceputul lui 2012, dupa ce formarea unui guvern stabil a reusit sa inverseze tendinta negativa care a dominat primavara trecuta, inainte de alegerile generale.

Veniturile aduse de turistii americani au scazut cu 20,7%, la 422,5 milioane euro, in cazul celor din Germania cu 10,2%, la 1,65 miliarde de euro, in timp ce vizitatorii francezi au generat incasari mai mici cu 8,8%, la 765,5 milioane euro.

Turistii britanici au adus venituri in urcare cu 18%, la 1,42 miliarde de euro, iar cei din Rusia au adus 947 milioane de euro, cu 3,5% mai mult fata de 2011.

Rezervarile pentru vacante in Grecia sunt in crestere semnificativa in acest an in cazul principalelor piete, reprezentate de Germania, Marea Britanie, Rusia si Austria.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri