Targul de turism al Romaniei, desfasurat in perioada 14-17 martie la Bucuresti, a fost vizitat de peste 30.000 de persoane si a generat incasari de 12 milioane de euro, rezultate superioare editiei din 2012, cand au venit 25.000 de vizitatori, iar incasarile au fost de 10 milioane de euro.

Citeste Impresii de la Targul de Turism al Romaniei, martie 2013


Targul de turism s-a desfasurat pe 15.000 de metri patrati si a avut 275 de expozanti, conform estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si confirmate de datele oficiale Romexpo.

"Pavilioanele vanzatorilor de pachete turistice au avut expuse oferte dintre cele mai variate. Agentiile de turism au avut vacante cu tarife promotionale incepand cu un euro pentru o saptamana in Grecia in luna mai, pana la cea mai scumpa oferta de vacanta din targ, care a costat peste 20.000 de euro pentru o calatorie cu avionul in jurul lumii, pe o durata de 23 de zile", se arata intr-un comunicat al FPTR, potrivit Mediafax.

In ceea ce priveste disponibilitatea vizitatorilor de a cumpara vacante pentru anul 2013, acestia au fost mai dispusi la calatorii anul acesta, potrivit FPTR, datorita si numarului mai mare de zile libere din acest an.

"Chiar daca agentiile de turism au oferit cu preponderenta destinatii externe, cererea vizitatorilor targului pentru litoral a fost mai mare decat anul trecut, in conditiile unei slabe promovari din partea ministerului de resort, a carui imagine in cadrul targului a fost la limita vizibilitatii", se mai arata in comunicatul FPTR.

Toate cele 400 de vacante la pretul de un euro in Grecia (fara transport) scoase la vanzare in timpul targului s-au vandut, potrivit unui comunicat de catre grupul Christian Tour.

La polul opus, sase romani si-au exprimat interesul la targ pentru cele mai scumpe vacante puse in vanzare - o clalatorie in jurul lumii cu un avion charter.

"Am facut la targ trei rezervari pentru sase persoane care vor sa cumpere bilete pentru avionul charter la first class. Un bilet costa 30.000 de euro. Dar inca nu au platit biletele, au facut doar rezervarile", a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul general al Perfect Tour, agentia care vinde in Romania calatoria in jurul lumii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri