Activitatea muzeului a fost afectata in urma taierii bugetelor alocate de la stat si de reducerea numarului de angajati.

"Ca oricare alta institutie publica, si Muzeul National al Taranului Roman a avut de suferit, atat prin taierea drastica a bugetului (in perioada 2010 – 2012), cat si prin reducerea personalului, fara posibilitatea de a mai angaja pe perioada nedeterminata, ceea ce a fortat muzeul sa incheie contracte de colaborare (pentru a-si putea indeplini obiectivele stipulate in contractul de management pe care l-am incheiat cu Ministerul Culturii), fapt care a afectat, si mai mult, bugetul pentru bunuri si servicii. Pe de alta parte, scazand puterea de cumparare a vizitatorilor, au scazut si veniturile proprii ale muzeului, care, oricum, nu erau foarte mari", a declarat pentru wall-street.ro Virgil Stefan Nitulescu.

In 2012, muzeul a fost vizitat de circa 88.000 persoane si a inregistrat venituri de 1,2 milioane de lei.

Muzeul obtine venituri proprii din vanzari la magazinul muzeului, venituri din inchirieri si redevente, bilete de intrare in muzeu, bilete de intrare la filme si bilet de intrare la targuri.

"Nu ne-am atins obiectivele in anul 2013", a spus Nitulescu, care a adaugat ca numarul vizitatorilor muzeului ajungea la 135.000 inainte de criza economica, in 2008.

Sursa foto: Facebook.com