"Aeroporul Otopeni primea pana acum pentru pasunea pe care o avea sprijin de intretinere a respectivei pasuni. Acum intra pe o lista neagra si nu va mai aparea in categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014", a spus Constantin.

El a afirmat ca masura "are darul de a tinti" fondurile europene catre cei care lucreaza cu adevarat in agricultura si care au nevoie de sprijinul respectiv.

"Pentru perioada 2014-2020 se va constitui o lista neagra unde vor fi cei exceptati din categoria fermierilor activi. Sprijinul pe suprafata atat pentru pasune, cat si pentru cultura mare va fi primit doar de cei care activeaza si care nu vor fi pe aceasta lista neagra", a adaugat ministrul.

La inceputul acestui an, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, la schimbat din functie pe directorul Aeroportului "Henri Coanda" din Otopeni, Cristinel Smadu, sustinut de PC, in locul acestuia fiind numit Cornel Poterasu, membru PNL. Poterasu fusese destituit in vara anului trecut, in urma scandalului privind taximetria ilegala de la aeroport, generat de uciderea studentei japoneze.

Presa centrala a relatat in toamna anului trecut ca Cristinel Sandu doreste sa faca inventarierea tuturor terenurilor detinute de Aeroportul "Henri Coanda", intrucat nu ar exista o evidenta stricta a tuturor suprafetelor aflate in patrimoniu companiei.