Este vorba despre companii din Belgia, Italia, Romania, Elvetia, Grecia, dar si din Emiratele Arabe Unite sau alte tari din Asia.

„Urmeaza sa stabilim impreuna cu creditorii societatii (inclusiv ANAF), modalitatea de evaluare si de selectie a ofertelor depuse, precum si procedura de derulare a negocierilor. Impreuna cu creditorii societatii intentionam sa fixam data de 20 mai 2013 drept deadline pentru primirea ofertelor finale. In acest sens, criteriile de selectie vor fi aprobate de creditorii companiei si actionarii acesteia, alaturi de Comisia de negociere, care urmeaza a fi desemnata”, au precizat oficialii companiei intr-un comunicat dat publicitatii.

In prezent, compania Blue Air opereaza zboruri cu 8 aeronave, catre 30 de destinatii europene cu plecare din Bucuresti, Bacau si Sibiu, avand aproximativ 400 de salariati.

Potrivit datelor remise la Ministerul de Finante, compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Tribunalul Giurgiu a aprobat in decembrie intrarea in insoventa a doua companii controlate de Iordache, Romstrade si firma specializata in servicii de taxi aerian Romstrade Logistic Expres.

Compania de transport aerian a anuntat la inceputul anului ca a anulat o comanda de 462,2 milioane dolari plasata in 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare in perioada 2015-2016, din cauza situatiei financiare a Romstrade.