Romanii fac exceptie de la regula in orice context, chiar si atunci cand vine vorba de distractie. Daca in Vest si in SUA oamenii petrec 3-4 ore la un parc acvatic, romanii transforma o astfel de iesire intr-o excursie de-o zi, de dimineata pana seara, care de multe ori inlocuieste un weekend la mare. Citeste mai multe intr-un interviu acordat wall-street.ro de catre Alexis Paizis, directorul general al parcului acvatic Divertiland.
Divertiland este operat de firma Magic World Developments, controlata de o familie de greci care a fost stabilita in Romania pana in anii `40 si a emigrat in Venezuela, si a functionat timp de cateva saptamani in vara anului trecut.

"Am incercat sa aplicam experienta internationala pe care o avem in acest domeniu si in Romania, insa nu am reusit deoarece comportamentul consumatorilor romani este foarte diferit. Anul trecut am operat foarte putin timp, insa am obtinut rezultate foarte interesante. De exemplu, noi ne asteptam sa vina vizitatori de doua ori pe zi, sa stea cateva ore si sa plece, asa cum se intampla in Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii, unde sunt doua varfuri mari in ceea ce priveste numarul de vizitatori. In Romania am observat o deviere de la regula, romani stau si 10 ore in parc", a declarat Alexis Paizis intr-un interviu acordat wall-street.ro.

El spune ca in Romania cei mai multi vizitatori vin la parc in jurul orei 12 si raman pana la sfarsitul zilei.


"Romanii vad in iesirea la un parc acvatic oportunitatea unei excursii de o zi si nu a unei vizite, ca in vestul Europei si SUA. Mai mult, Bucurestiul fiind un oras fara iesire la mare, parcul acvatic este o varianta pentru cei care nu ajung pe litoral. O excursie pe litoral presupune mai multe costuri, asa ca aleg sa faca o iesire de o zi in apropierea Bucurestiului", a explicat Paizis.

In acest context, Paizis sustine ca serviciile parcului au fost adaptate acestui comportament al consumatorilor romani, cel mai important fiind serviciul de masa.

"In SUA, de exemplu, oamenii vin la parc 3-4 ore si apoi pleaca la pranz. La noi, stand 10 ore, trebuie sa le poti oferi mai mult decat un fast-food, o oferta culinara variata. De asemenea, trebuie sa adaptezi serviciile parcului la toate categoriile de clienti, de la cei care platesc biletul si mai cheltuiesc o suma mica in plus, pana la cei care aloca de 2-3 ori suma biletului in interior.

Un bilet la Divertiland va costa vara aceasta de la 40 la 80 de lei de persoana.



El a adaugat ca publicul care alege parcurile de distractie de genul Divertiland este format in general din clasa de mijloc, "o clasa in formare in Romania".

"Am ajuns sa inchidem portile pentru ca nu mai aveam loc"

Divertiland va deschide portile noului sezon de la 1 iunie, dupa o investitie de peste 25 milioane de euro, iar reprezentantii companiei estimeaza ca parcul va atrage 160.000 de vizitatori, pana la sfarsitul lui august.

Noile facilitati de care clientii se vor putea bucura anul acesta la Divertiland includ trei zone ample de food-court, care aduc o varietate de optiuni culinare sau lectiile de surfing in singura piscina cu valuri din Bucuresti (foto). Aceste facilitati completeaza toboganele de apa deja existente, raul de 1 km, cei peste 4.000 mp de plaja cu nisip, precum si zonele VIP si zonele pentru copii. Atractiile noului sezon au presupus o investitie de peste o jumatate de milion de euro, care se adauga celor 25 de mil. euro investite deja in deschiderea parcului pe o suprafata totala de 7,2 hectare (echivalentul a zece stadioane de fotbal).

"Cifra de 160.000 ia in calcul zile de luni si marti, cand parcul poate ajunge la 35-40% din capacitate, si zile de weekend, cand urca la 75%. De asemenea, in aceste cifre am luat in calcul si doua saptamani de vreme rea", a adaugat Paizis.

Directorul general al parcului sustine ca aceasta cifra este cat se poate de realista, dand ca exemplu ultima saptamana din august 2012, cand parcul a fost vizitat de circa 10.000 de persoane, iar intr-una din zile casa a fost inchisa, dupa ce parcul a atins capacitatea maxima.


Divertiland are o capacitate de 3.500 de persoane pe zi, care au acces gratuit la sezlonguri, umbrele si colaci.

Pentru o suma de cinci cifre poti inchiria tot parcul

In vara acestui an, Divertiland isi propune sa atraga si clienti din zona corporate, carora le va pune la dispozitie diverse zone din parc.

"Pot sa inchirieze si tot parcul, desi nu au primit o astfel de propunere, insa pentru o suma in euro formata din cinci cifre, pentru ca trebuie sustinuta o structura de 170 de angajati. Vom inchiria diverse zone din parc pentru evenimente corporate", a mai spus Paizis.

Investitiile vor continua

Alejandro Poulakis, administrator al firmei Magic World Developments, declara anul trecut ca are in plan investitii importante, intre care se numara un parc de distractii, un centru de divertisment, un centru de wellness si sport, precum si doua unitati de cazare. Potrivit acestuia, investitiile pentru intreg complexul de distractii Divertiland Multi Entertainment Park urmau sa se situeze in jurul valorii de 100 milioane de euro.

Parcul de distractii are in prezent o suprafata de 7,2 hectare si vrea sa ajunga cea mai mare facilitate de acest gen din regiune, in contextul in care etapele viitoare ale proiectului prevad extinderea pana la 45 de hectare.

"Planurile de dezvoltare vor fi puse la punct an de an, asa incat parcul sa devina un punct de referinta pentru Europa de Sud-Est. Urmatoarele faze ale proiectului vor fi concentrate pe leisure, iar dupa ce parcul va fi un punct de reper pe harta Europei de Sud-Est ne gandim sa construim aici un mic oras. Intre timp, lucram la dezvoltarea liniei ferate, pe care, in mod normal, nu o construim pentru un parc de distractii, dar si pe realizarea de drumuri. Planurile noastre de dezvoltare raman in picioare, insa vom adapta caracteristicile comerciale ale proiectului potrivit cerintelor locale. Pentru noi Romania ramane cea mai importanta piata de investitii", a precizat Alexis Paizis.

Magic World Developments, controlata de greci, este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara in diverse sectoare. Investitorii mai au businessuri in Venezuela, SUA, Puerto Rico, Grecia si Bulgaria.

Park Expert Service DTL este compania operatoare a parcului Divertiland, infiintata si condusa de acelasi grup de investitori straini.

Sursa foto: http://www.divertiland.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri