Noile atractii ale noului sezon au presupus o investitie de peste o jumatate de milion de euro, care se adauga celor 25 de milioane de euro investite deja in deschiderea parcului pe o suprafata totala de 7,2 hectare (echivalentul a zece stadioane de fotbal), reprezentand prima faza a unui proiect de proportii care va oferi romanilor cel mai mare parc de distractii din regiune (45 de hectare), anunta compania.

"In ultimii cinci ani, criza economica a modificat obiceiurile consumatorilor in materie de divertisment. Pe masura ce veniturile au scazut, multi au renuntat la excursiile in strainatate si au inceput sa petreaca timp de calitate in apropiere de casa, precum la cinematograf si in parcurile de distractie. Spre exemplu, numarul parcurilor de distractie in lume a crescut cu 17.000 din 2007 pana in prezent. Urmand aceasta tendinta internationala, am decis sa investim intr-un parc de distractii, iar Romania s-a dovedit a fi locul perfect pentru a ne plasa proiectul, atat datorita lipsei de oferte similare pe piata, dar si pentru ca Romania este un pol important in regiune, iar acest parc o va pune pe harta divertismentului european”, spune Alexis Paizis, directorul general al Divertiland.

Aproximativ 15% din investitia totala a fost alocata catre sistemul de curatare a apei, astfel ca Divertiland ofera cea mai inalta calitate a apei din Bucuresti. Sistemele de filtrare, recirculare si dezinfectare sunt create si implementate conform standardelor germane, cele mai stricte dintre standardele internationale din acest domeniu.