In 2012 Air France a avut un grad de ocupare de 80,2%, iar in cazul KLM a fost de 86,3%.

Astfel, Air France a transportat anul trecut 260.000 de pasageri, in crestere cu 17% fata de 2011, iar KLM a transportat 256.085 (+6% fata de 2011), luand in considerare cursele tur-retur.

In prezent, operatorul aerian detine o cota de piata de 14%, potrivit lui Alexandru Dobrescu, directorul general al companiei.

“Ne asteptam pentru acest an la un usor avans al gradului de ocupare, undeva in jur de 2%. La vara cred ca vom fi plini, inclusiv in septembrie, dupa care gradul de ocupare va incepe sa scada. Dar dupa cum arata primele luni, ne asteptam ca 2013 sa fie un an mai bun”, a declarat pentru wall-street.ro Razvan Radut, director de vanzari Air France KLM.

Acesta a subliniat ca trebuie luati in considerare doi factori care franeaza momentan ritmul de dezvoltare a industriei.

Citeste si:

“Vorbim de mediul de business, afectat de criza financiara, dar si de grijile oamenilor. In plus nu suntem o societate care sa puna vacantele pe primul plan”, afirma Radut.

In prezent, Air France KLM opereaza 243 de rute. La acestea se adauga zboruri catre sase destinatii cu aeronava A380, incepand cu luna septembrie: America de Nord (New York JFK, Washington DC, Los Angeles), Africa (Johannesburg), Asia (Tokio-Narita si Shanghai).

Potrivit lui Razvan Radut, New York, Chicago si Detroit sunt rutele spre America pe care zboara cei mai multi calatori romani, fara a preciza insa numarul acestora.

Air France KLM are in Romania 20 de angajati.

Air France si KLM sunt membre ale aliantei SkyTeam ce are in componenta 15 companii aeriene si pune la dispozitia clientilor o retea de 14.500 zboruri zilnice catre 926 destinatii din 173 de tari din toata lumea.