Presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a anuntat intr-o conferinta de presa, ca Aeroportul Sibiu, aflat in subordinea institutiei, a deschis licitatie pentru atribuirea de noi trasee, scrie Mediafax.

Cindrea a spus ca a avut solicitari din partea sibienilor pentru deschiderea de trasee catre Spania, Italia, Franta si Marea Britanie.

"Sunt destinatii spre care merg frecvent sibienii: Spania, Italia, Franta si Marea Britanie. Foarte multe mail-uri, scrisori ne-au cerut sa deschidem trasee. Oamenii nu au inteles foarte corect si au crezut ca noi deschidem. Este un aeroport care se pune la dispozitia companiilor aeriene, iar acestea isi fac studiile de eficienta. Este o investitie uriasa, iar ajutorul de stat usureaza aceasta investitie, o parte dintre costuri fiind suportate de catre noi, cu conditia ca ruta sa fie operabila minim cinci ani”, a declarat Ioan Cindrea.

Potrivit anuntului de deschidere a licitatiei, postat pe site-ul Aeroportului Sibiu, se organizeaza doua proceduri: "Deschidere de noi rute - crearea, promovarea si dezvoltarea unei legaturi aeriene intre Aeroportul Sibiu si Aeroportul International Londra”, dar si "Marire frecventa pentru rute existente", intentia reprezentantilor Aeroportului Sibiu fiind de a avea doua curse pe saptamana catre Londra pe rute care au mai fost practicate, chiar daca, in prezent, niciuna nu mai este deschisa.

Citeste si:

Ofertele companiilor aeriene se depun pana in data de 2 iulie, ora 12.00, urmand a fi deschise in ziua urmatoare.

Consiliul Judetean Sibiu a primit avizul Comisiei Europene pentru acordarea de ajutor financiar companiilor aeriene care deschid noi rute de pe Aeroportul Sibiu, suma totala care se va plati in urmatorii cinci ani fiind de 2,8 milioane de euro.

Aproximativ 627.000 de euro este suma aferenta anului 2013, care a fost prevazuta in bugetul CJ Sibiu.