Airbus a obtinut in prima zi a salonului aeronautic de la Paris o comanda pentru 20 de avioane A380, din partea companiei de inchirieri Doric Asset Finance, in valoare de 8,1 miliarde de dolari la preturile din lista, aceasta fiind cea mai mare comanda pentru aceste aeronave din ultimii trei ani.
Ultima mare comanda primita de Airbus pentru A380 a avut loc in 2010, din partea companiei aeriene Emirates, din Dubai, cel mai mare operator de A380 la nivel mondial, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

Angajamentul venit din partea Doric apropie Airbus de tinta unor comenzi pentru 25 de avioane A380 stabilita pentru acest an, dupa ce in primele cinci luni nu a obtinut niciun contract.

Prima comanda de la salonul de la Paris a venit din partea International Lease Finance, care a exercitat optiuni de achizitie a 50 de avioane Airbus A320, numarul total al aeronavelor de acest tip comandate de companie ajungand la 150.

Boeing a primit in prima zi a salonului o comanda din partea diviziei de inchirieri de avioane a General Electric pentru 10 aeronave 787 Dreamliner, evaluate la circa 2,9 miliarde de dolari.

Boeing a confirmat ulterior o alta comanda din partea Qatar Airways pentru noua avioane 777-300ER, in valoare de 2,8 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri