Airbus a castigat o comanda de 5,6 mld. dolari din partea Delta Air Lines

Airbus a invins Boeing si a castigat o comanda din partea operatorului aerian american Delta Air Lines pentru 40 de avioane, cu o valoare in lista de 5,6 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Livrarea a 10 aeronave A330-300 va incepe in 2015, iar 30 de aparate A321, destinate curselor interne, vor di furnizate din 2016, a anuntat Delta. Este pentru prima oara cand transportatorul american cumpara avioane A321, scrie Mediafax.

Avioanele A330 si A321 fac parte din gama actuala a Airbus, noi modele urmand sa fie lansate in urmatorii cativa ani. Directorul general al Delta, Richard Anderson, aplica o strategie de achizitie a unor avioane nu prea scumpe, care sa fie platite rapid.

"Cred ca ieftin este si bun", a declarat Robert Mann, seful firmei de consultanta in aviatie R.W. Mann & Co in Port Washington, New York. El a spus ca preluarea Northwest Airlines in 2008 de catre Delta a introdus multe avioane Airbus in flota acesteia.

Acordul este o revenire a Airbus, dupa ce Delta a preferat Boeing in 2011, cand a comandat 100 de avioane 737-900ER.

Citeste si:
Blue Air introduce două noi zboruri
Blue Air introduce două noi...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Airbus a precizat ca multe din avioanele A321 destinate Delta vor fi fabricate la o uzina din Mobile, Alabama, pe care compania europeana o construieste pentru a fi mai aproape de cumparatorii americani.

Un alt client vechi al Boeing, American Airlines a grupului AMR, a convenit in 2011 achizitia de avioane din familia A320, pe langa aparate 737 ale Boeing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri