Turismul a devenit in ultimii ani un domeniu din ce in ce mai important in economia globala, iar in prezent traim intr-o era a calatoriilor, doar anul trecut circa un miliard de turisti au calatorit la nivel mondial, a declarat Taleb Rifai (foto), secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT).
"Doua mari revolutii au schimbat lumea: revolutia din IT si telecomunicatii si revolutia calatoriilor. Un miliard de turisti au calatorit anul trecut, cifra nemaiintalnita. Oamenii se misca peste tot in lume, este o era a calatoriilor, poti ajunge oriunde pe glob in 48 de ore", a spus Rifai in cadrul Conferintei Internationale de Turism din Bucuresti.

El a adaugat ca in lume sunt multe exemple de destinatii care "fac mult cu putin", subliniind si potentialul Romaniei de a atrage turisti straini.

"Conteaza ceea ce faci cu resursele pe care le ai, trebuie sa stii sa transformi atuurile proprii in beneficii, astfel incat sa ai destinatii care sa atraga turisti", a mai spus reprezentantul OMT, punand accentul pe contributia guvernului alaturi de cea a partenerilor privati in atingerea obiectivului de a atrage turisti.

Rifai a mai mentionat ca in prezenti turistii sunt mult mai deschisi la a explora si si-au diversificat optiunile de vacanta. Astfel, daca in anii 2000, 50% din turisti vizitau doar 10 destinatii de top, in prezent acestia se indreapta catre mai multe zeci.

La randul sau, ministrul delegat pentru turism Maria Grapini a atras atentia ca Romania are multe zone autentice care au potential de a atrage turisti, zone pe care le-a inclus in strategia ministerului pentru turism. Potrivit lui Grapini printre cele mai atractive tipuri de vacante in Romania se numara circuitele, ecoturimul, turismul de aventura, cel de sanatate si cel cultural.

De asemenea, Radu Boroianu, secretar de stat in Ministerul Culturii a evidentiat potentialul turismului cultural, in Romania existand peste 30.000 de monumente istorice, dintre care 38 se afla pe lista UNESCO.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri