Insula greceasca Spalathronisi, situata in nordul Marii Egeee, in apropierea pensinsulei Halkidiki, va fi vanduta prin licitatie de casa de licitatii Myro Gallery, din Grecia, aceasta fiind pentru prima data cand una dintre multele insule elene este vanduta folosind acest procedeu.

Spalathronisi este cea mai mare dintre cele trei insule care formeaza grupul Spalathronisia. Spalathronisi este numita de localnici Spalathro sau Rosa, iar celelalte doua Chteni si Kolobaro, potrivit portalului Greek Reporter, conform Mediafax.

"Parte a noilor activitati ale Myro Antiques House, am inceput sa scoatem la licitatie insule grecesti. Prima va fi ce mai mare insula a grupului Spalathronisia", se arata pe site-ul casei de licitatii.

Myro Gallery va furniza zilele viitoare mai multe informatii privind licitatia.

In ultima perioada, mai multe insule grecesti au fost cumparate de straini, in contextul dificultatilor economice prin care trece economia elena.

Astfel, miliardarului rus Dmitri Ribolovlev, proprietarul clubului de fotbal AS Monaco, a cumparat in luna aprilie, pentru 100 de milioane de euro, insula greceasca Skorpios de la Athina Onassis, nepoata si mostenitoarea lui Aristotel Onassis.

In martie, presa internationala a scris ca emirul Qatarului, seicul Hamad bin Khalifa Al Thani, a cumparat sase insule grecesti din Marea Ionica de la proprietari privati, unde vrea sa construiasca palate pentru cei 24 de copii si cele trei sotii. Insulele au costat 8,5 milioane de euro, iar tranzactia a fost perfectata dupa 18 luni din cauza birocratiei din Grecia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Business deschis din pasiunea pentru carti a tatalui