Conturile Autoritatii pentru Turism au fost blocate

Conturile Autoritatii Nationale pentru Turism sunt blocate din cauza unei datorii in valoare de 1,8 milioane de lei (circa 410.000 de euro) pe care institutia o are la societatea Realitatea Media, scrie Jurnalul.ro.

Instanta a dispus infiintarea popririi asupra conturilor institutiei pana la recuperarea sumelor datorate societatii Realitatea Media, potrivit presedintelui ANT, Razvan Filipescu.

“Cand se dispune popriere pe conturile unei institutii, nu ai voie sa iei decat bani pentru plata salariilor si pentru cofinantarea pe care institutia o are la proiectele cu fonduri europene. In rest nu se mai poate face nimic”, a declarat Razvan Filipescu.

“Autoritatea Nationala pentru Turism este continuatorul in drepturi si obligatii al fostului Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in ceea ce priveste activitate de turism. Prin urmare, institutia noastra a devenit parte in procesul intentat MDRT. Litigiul s-a purtat intre MDRT (parat) si S.C. Realitatea Media S.A.(reclamanta) si a avut ca obiect rezilierea unui contract de prestari servicii si obligarea institutiei la plata unor pretentii rezultate din executarea contractului, precum si a unor penalitati contractuale”, a explicat Filipescu.

Cititi mai mult pe Jurnalul.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri