Peste 3,5 milioane de iubitori ai fotbalului sunt asteptati sa ia parte la cea de-a 20-a editie a campionatului mondial de fotbal care va avea loc in Brazilia intre 12 iunie si 13 iulie 2014. Iar asta nu poate decat sa ii bucure pe proprietarii de hoteluri si apartamente, care se gandesc deja la miile de euro castigate din inchirieri.

Capacitatea redusa din cazare poate sa dea batai de cap autoritatilor braziliene. Din acest motiv, Rio isi propune sa finalizeze alte 22.000 camere de cazare pana la inceperea competitiei pentru a asigura necesarul de cazare, insa expertii sunt sceptici ca termenul va putea fi respectat, scrie CNN.

Mai mult, organizatorii FIFA si sponsorii competitiei au inceput deja sa rezerve masiv camere de hotel pentru vara viitoare.

Evenimentul are sanse sa atraga circa 600.000 de vizitatori straini si trei milioane de iubitori ai fotbalului din Brazilia. Mare parte dintre acestia se vor indrepta catre locuri de cazare alternative, precum apartamente de inchiriat sau hoteluri mici si hosteluri, spre bucuria celor cu proprietati.

De exemplu, un penthouse cu patru camere in localitatea Ipanema se inchiriaza cu 150.000 dolari pe luna, iar pentru o garsoniera in Copacabana cei interesati trebuie sa plateasca 7.000 dolari.

De asemenea, turistii vor putea sa se cazaze in sase vase de croaziera care vor acosta in Rio de Janeiro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cate hoteluri de 5 stele sunt in Romania