De la Marea Baltica la Alpi, Germania este, in prezent, cea mai populara destinatie turistica, potrivit topului Travel and Tourism Competitiveness Report, realizat de World Economic Forum.

Cei mai multi turisti in Germania vin din Olanda, Elvetia, SUA, Arabia Saudita si Golful Persic. Arabnews.com scrie ca tarile din Golful Persic sunt cele mai importante patru state pentru piata din Germania. Aproximativ 450.000 de cetateni arabi au aterizat pe aeroporturile nemtesti in primele sase luni din 2013, in crestere cu 30 de procente fata de anul trecut.

Bavaria este regiunea in care calca cei mai multi straini, iar Frankfurt, Berlin si Dusserdolf sunt orasele care atrag cei mai multi turisti. In 2012, Berlin a atins un nou record: aproape 11 milioane de straini au vizitat capitala germana si 25 de milioane de oameni au ramas peste noapte in oras.

O previziune despre puterea turismului in Germania a fost facuta si de un atreprenorul roman, Remus Visan, managing director Paravion.ro.

Citeste si:

“Berlinul este o destinatie la moda in prima jumatate a lui 2013 si estimam ca va ramane pe prima pozitie in top pana la finalul anului”, a declarat Visan.

Vacantele strainilor in Germania se reflecta puternic in bugetul statului, industria turismului generand venituri de aproximativ 280 de miliarde de euro in fiecare an si 2,9 milioane de locuri de munca.

Urmatoarele destinatii considerate sigure pentru straini sunt Turcia si Franta.