Celebra Statuie a Libertatii de la New York, inchisa de doua saptamani din cauza blocajului bugetar, si care fusese inchisa si anterior timp de opt luni dupa uraganul Sandy, s-a redeschis duminica, spre marea bucurie a turistilor, relateaza AFP.

"Este incredibil, este fantastic", a declarat, duminica, Erick Lira, in varsta de 28 de ani, un om de afaceri brazilian venit sa isi petreaca vacanta la New York, impreuna cu partenera sa.

"Statuia Libertatii s-a deschis", se putea citi pe bannerele desfasurate pe strada principala care duce la monument.
"Oamenii sunt bucurosi, imi pun intrebari", a declarat Marco Bedoya, un ghid care lucreaza pentru "Statue Cruises", compania care transporta vizitatorii pe insula pe care se afla statuia, scrie Mediafax.

Inainte de redeschidere, compania a fost nevoita sa le restuie plata turistilor sau sa le ofere in schimb un tur in portul New York.

Statuia Libertatii va fi deschisa pana joi, in conformitate cu un acord incheiat intre serviciile parcurilor nationale si statul New York, care a alocat 370.000 de dolari pentru redeschiderea monumentului si compensarea pierderilor generate de inchiderea acestuia.

Parcurile nationale, inchise si ele, au incheiat un acord cu alte state, precum Arizona (sud-vest), Colorado (vest) sau Utah (sud) pentru a redeschide unele zone turistice, cum ar fi Marele Canion.

Statuia Libertatii a fost inchisa timp de opt luni dupa uraganul Sandy, in octombrie 2012.

Peste 400 de obiective turistice controlate de guvernul federal sunt inchise din cauza blocajului bugetar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri