Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa dupa numarul de pasageri, a beneficiat de un program de investitii in valoare de 580 milioane de euro. Iata cum arata dupa modernizare.

Suma alocata a fost investita in in infrastructura aeroportului, pentru a oferi calatorilor avantaje in plus, atat la nivel de accesibilitate, cat si la nivel de confort.

Astfel, cel mai important rezultat al acestei investitii este satelitul S4 al terminalului 2E., noul satelit oferind pasagerilor o suprafata de 6.000 mp cu magazine, baruri, restaurante si 25.000 mp dedicati zonelor de relaxare. De asemenea, pasagerii clasei business au la dispozitie un spatiu de relaxare (lounge) de 3.000 mp, avand ca tema inspirationala un parc.

Noua infrastructura este dedicata curselor lung curier Air France si poate gestiona pana la 7,8 milioane pasageri, urmand ca la finalul investitiilor, noul hub din Paris CDG sa gestioneze un trafic de circa 42 milioane de pasageri anual.

Citeste si:
Cum ai putea sa investesti in cladiri de birouri cu doar 1.000 euro
Ce sunt REIT-urile si cum ar...

In urma investitiilor realizate pana in prezent, zonele de check-in au devenit mai spatioase, incluzand 19 ghisee dedicate clientilor SkyPriority si 44 ghisee pentru clientii clasei economy, timpii de asteptare fiind redusi.

Principalele caracteristici ale noului satelit

• O investitie de 580 de milioane de euro in modernizare;
• Capacitate de 7,8 milioane de pasageri pe an;
• 16 locuri de garare;
• 15 puncte de securitate grupate intr-o singura zona;
• O suprafata de 100.000 mp, inclusiv 25.000 mp de boarding lounge;
• 6.000 mp de magazine, baruri si restaurante;

Citeste si:
Lobby politic pentru atragerea Volkswagen in Romania
PSD sustine ca face eforturi...

In prezent, toate zborurile intercontinentale si zborurile europene din spatiul non Schengen (inclusiv cele din Romania) sunt acum grupate in terminalul 2E.

Cifrele cheie are aeroportului Charles de Gaulle Paris

• Trafic record de 61.556.202 de pasageri in 2012;
• Al saptelea cel mai aglomerat aeroport din lume, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa (in ceea ce priveste numarul de pasageri);
• Peste 25.024 de posibilitati de conexiune in mai putin de 2 ore pe saptamana (cea mai buna oferta de conexiuni din Europa);
• 116 linii aeriene;
• Al cincilea cel mai aglomerat aeroport din lume si al doilea din Europa in ceea ce priveste traficul de cargo ( 2,087,952 tone metrice de cargo in 2011).

Cel mai important operator aerian de le Charles de Gaulles este Air France, care, cu 32 milioane de pasageri pe ani si 790 de zboruri zilnice, reprezinta 52% din traficul de pasageri din aeroportul CDG.

Citeste si:
RECORD in aviatie: Cel mai lung zbor fara escala din lume
Un avion al companiei Qantas...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Unde vede potential de investitii directorul regional al BAT Romania?