Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa dupa numarul de pasageri, a beneficiat de un program de investitii in valoare de 580 milioane de euro. Iata cum arata dupa modernizare.

Suma alocata a fost investita in in infrastructura aeroportului, pentru a oferi calatorilor avantaje in plus, atat la nivel de accesibilitate, cat si la nivel de confort.

Astfel, cel mai important rezultat al acestei investitii este satelitul S4 al terminalului 2E., noul satelit oferind pasagerilor o suprafata de 6.000 mp cu magazine, baruri, restaurante si 25.000 mp dedicati zonelor de relaxare. De asemenea, pasagerii clasei business au la dispozitie un spatiu de relaxare (lounge) de 3.000 mp, avand ca tema inspirationala un parc.

Noua infrastructura este dedicata curselor lung curier Air France si poate gestiona pana la 7,8 milioane pasageri, urmand ca la finalul investitiilor, noul hub din Paris CDG sa gestioneze un trafic de circa 42 milioane de pasageri anual.

In urma investitiilor realizate pana in prezent, zonele de check-in au devenit mai spatioase, incluzand 19 ghisee dedicate clientilor SkyPriority si 44 ghisee pentru clientii clasei economy, timpii de asteptare fiind redusi.

Principalele caracteristici ale noului satelit

• O investitie de 580 de milioane de euro in modernizare;
• Capacitate de 7,8 milioane de pasageri pe an;
• 16 locuri de garare;
• 15 puncte de securitate grupate intr-o singura zona;
• O suprafata de 100.000 mp, inclusiv 25.000 mp de boarding lounge;
• 6.000 mp de magazine, baruri si restaurante;

In prezent, toate zborurile intercontinentale si zborurile europene din spatiul non Schengen (inclusiv cele din Romania) sunt acum grupate in terminalul 2E.

Cifrele cheie are aeroportului Charles de Gaulle Paris

• Trafic record de 61.556.202 de pasageri in 2012;
• Al saptelea cel mai aglomerat aeroport din lume, al doilea cel mai aglomerat aeroport din Europa (in ceea ce priveste numarul de pasageri);
• Peste 25.024 de posibilitati de conexiune in mai putin de 2 ore pe saptamana (cea mai buna oferta de conexiuni din Europa);
• 116 linii aeriene;
• Al cincilea cel mai aglomerat aeroport din lume si al doilea din Europa in ceea ce priveste traficul de cargo ( 2,087,952 tone metrice de cargo in 2011).

Cel mai important operator aerian de le Charles de Gaulles este Air France, care, cu 32 milioane de pasageri pe ani si 790 de zboruri zilnice, reprezinta 52% din traficul de pasageri din aeroportul CDG.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri