Proiectul “Calificari in turism: o sansa la un viitor mai bun” are o durata de doi ani (ianuarie 2012 - decembrie 2013) si urmareste promovarea si facilitarea accesului la formare profesionala continua a angajatilor.

Grupul tinta al proiectului este format din 107 persoane din Regiunea Bucuresti-Ilfov, angajati in domeniul turistic, dar care doresc sa se perfectioneze.

Astfel, in cadrul proiectului sunt in prezent in desfasurare cursuri de calificare pentru:
1. receptioner de hotel (tehnician hotelari) : 1.080 ore;
2. administrator pensiune turistica: 720 ore;
3. agent de turism / ghid: 1.080 ore.

Citeste si:

"Aproape toti interlocutorii identifica la nivelul personalului principala problema a intreprinderilor de turism. Un prim aspect reclamat este atitudinea evaziva fata de munca si aparent neintelegerea rolului complex pe care il are angajatul in turism, mai ales daca lucreaza direct cu turistul. Un alt aspect este legat de deprofesionalizarea invatamantului mediu si chiar a celui superior si «arderea» etapelor de formare", se arata in datele proiectului.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 si se adreseaza angajatilor din sectorul turistic, din Regiunea Bucuresti –Ilfov. Parteneriatul din cadrul proiectului presupune colaborarea dintre o organizatie din Romania – Asociatia Colfasa si o organizatie din Italia – Consortiul Colfasa.

Sursa foto: Freedigitalphotos.net