"Apreciem in mod deosebit determinarea Greciei de a promova relatiile intre Rusia si Uniunea Europeana (...) iar problema cea mai importanta este cea a vizelor", a declarat pentru presa liderul diplomatiei ruse Serghei Lavrov, aflat in vizita la Atena, scrie Mediafax.

"Problema este reprezentata in primul rand de acordarea vizelor de intrare", si in "reluarea negocierilor, a caror intrerupere nu a fost din cauza noastra, pentru un nou acord de cooperare intre Rusia si Uniunea Europeana", a adaugat el in urma unei intalniri cu omologul sau grec Evangelos Venizelos.

Lavrov a amintit faptul ca "un milion de rusi" au vizitat Grecia anul acesta. El a mai adaugat ca anul trecut, schimburile comerciale bilaterale au inregistrat un nivel record de 6,5 miliarde de euro.

Citeste si:

De asemenea, premierul grec Antonis Samaras a cerut Rusiei reducerea pretului gazului rus vandut Greciei, din cauza situatiei economice grave cu care se confrunta tara, a transmis agentia de presa greaca Ana.

Lavrov s-a angajat sa ajute Grecia sa iasa din criza, subliniind totusi ca pretul gazului este decizia gigantului public rus Gazprom, conform aceleiasi surse.