Tarom a anuntat noii administratori ai companiei, Dante Stein a fost ales presedinte, iar Manuel Donescu vicepresedinte, precum si pastrarea directorului executiv Christian Heinzmann 4 ani.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann urma sa expire in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

Membrii consiliului au stabilit primele comitete de lucru, comitetul de guvernanta corporativa, nominalizare si remunerare si comitetul de audit.

“Vom mobiliza toate fortele care au un rol important in a maximiza performantele acestei companii si vom face acest lucru profesionist, cu transparenta si responsabilitate. Tarom are o pozitie strategica, de ambasador al Romaniei. Vrem sa o relansam ca sa poata ocupa astfel locul pe care il merita“, a declarat Dante Stein, presedintele Consiliului de Administratie.

Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann. Consiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu.

Noul Consiliu de Administratie numit de Ministerul Transporturilor este alcatuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri