Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann urma sa expire in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

Membrii consiliului au stabilit primele comitete de lucru, comitetul de guvernanta corporativa, nominalizare si remunerare si comitetul de audit.

“Vom mobiliza toate fortele care au un rol important in a maximiza performantele acestei companii si vom face acest lucru profesionist, cu transparenta si responsabilitate. Tarom are o pozitie strategica, de ambasador al Romaniei. Vrem sa o relansam ca sa poata ocupa astfel locul pe care il merita“, a declarat Dante Stein, presedintele Consiliului de Administratie.

Citeste si:

Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al Tarom, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei, Christian Edouard Heinzmann. Consiliul de Administratie revocat a fost format din Dan Pascariu, Valentin Macec, Ciprian Ladunca, Marius Ghenea si Dumitru Prunariu.

Noul Consiliu de Administratie numit de Ministerul Transporturilor este alcatuit din Dante Stein - consilier al primului ministru, Manuel Donescu -secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.