Boeing a lansat, la Salonul Aeronautic de la Dubai, noua versiune a aeronavei 777, pentru care a primit 259 de comenzi, in valoare de circa 100 de miliarde de dolari la pretul de catalog, aceasta fiind lansarea cu cel mai mare succes din istoria avioanelor comerciale.

Angajamentele insumand 100 de miliarde de dolari reprezinta cea mai mare comanda cumulata din istoria companiei, a declarat presedintele Boeing, James McNerney, citat de Reuters, preluat de Mediafax.

Boeing a atras comenzi pentru 777X din partea mai multor companii, printre care Emirates - 150 de avioane, Qatar Airways - 50 si Etihad Airways - 25.

De asemenea, producatorul american de aeronave a primit si peste 100 de comenzi pentru avioane de dimensiuni mai mici, in valoare de peste 11 miliarde de dolari, din partea operatorului de zboruri low-cost FlyDubai.

Model 777X reprezinta lansarea cu cel mai mare succes din istoria avioanelor comerciale, scrie Wall Street Journal.

Citeste si:
Peste 10.000 de masini electrice VW ID.3 au fost deja pre-rezervate
Peste 10.000 de masini...

Beoing ar trebui sa inceapa livrarea noului model inainte de anul 2020.

Emirates a anuntat duminica, prima zi a Salonului Aeronautic de la Dubai, ca va comanda suplimentar inca 50 de avioane Airbus A380. Numarul total al comenzilor companiei pentru A380 a urcat astfel la 140 de aeronave.

Pentru Boeing si rivalul european Airbus, salonul de la Dubai a devenit esential pentru lansarea de noi avioane si contractarea de comenzi mari, care influenteaza perspectivele companiilor pe perioade de mai multi ani.

Citeste si:
Wizz Air aduce inca o aeronava la Bucuresti si anunta noi rute
Wizz Air aduce inca o...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Probleme tehnice pentru un model Boeing ce urmeaza a fi lansat