Compania aeriana Emirates Airlines a anuntat astazi o comanda pentru 40 de avioane Boeing 787-10 Dreamliner, la un pret de catalog de 15,1 miliarde de dolari, prima comanda importanta anuntata la editia din acest an a Salonului aeronautic de la Dubai, transmite AFP.

Emirates Airlines este deja cel mai mare client global pentru modelul Boeing 777 cu 165 de exemplare in flota sa si comenzi pentru alte 164 de aparate, potrivit Agerpres. "Am ajuns la concluzia ca avioanele Boeing 787-10 sunt cea mai buna alegere pentru noi. Avioanele comandate astazi vor fi livrate incepand din 2022 si vor acompania compania dincolo de anii 2030" a declarat presedintele director general de la Emirates Airlines, seicul Ahmed bin Saeed Al-Maktoum la deschiderea Salonului aeronautic de la Dubai.

Potrivit unor surse citate de Reuters, pe langa acordul privind achizitionarea a 40 de avioane Boeing 787-10 Dreamliner, compania Emirates Airlines ar urma sa anunte si un contract privind achizitionarea a 36 de avioane A380 de la constructorul aeronautic european Airbus.

Potrivit estimarilor Airbus, companiile aeriene din Orientul Mijlociu vor cheltui aproximativ 600 de miliarde de dolari pentru achizitionarea de noi avioane in urmatorii 20 de ani. Transportatorii din regiune ar urma sa aiba nevoie de 2.590 de avioane pana in 2030, dintre care 1.080 avioane de tip twin-aisle, un numar similar de avioane de tip monoculoar si 430 de avioane foarte mari.

Citeste si:
Insotitoare de zbor: Ca pasager nu vezi decat 20% din ce ce intampla!
Viata unui insotitor de zbor:...

Sursa foto: Rebius / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Etihad Airways face noi recrutari la Bucuresti