Grapini vrea sa transforme Capitala in oras balnear. Apa termala este langa Casa Poporului

Ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa exploateze potentialul balnear al Bucurestiului, dupa ce fostul ministru al Turismului Elena Udrea declara la inceputul mandatului sau ca vrea sa transforme Capitala intr-un oras balnear, scrie Mediafax.

"Am discutat cu primarul Sorin Oprescu, pentru ca probabil dumneavoastra, presa, stiti, exista un potential balnear al Bucurestiului. Exista apa termala in spatele Casei Presei, e un strand acolo, care de mult timp e intr-un fel abandonat, din cauza neclaritatii proprietatii", a spus Grapini la Conferinta Internationala de Turism a Dunarii.
Ea a afirmat ca institutia pe care o conduce are cu primaria Capitalei un parteneriat de dezvoltare a catorva produse turistice, printre care turismul cultural si cel de city break.

Intrebata cum comenteaza ca si Udrea a anuntat ca vrea sa exploateze resursele Bucurestiului in domeniu, Grapini a afirmat ca nu a fost luata nicio masura in acest sens.

"Nu stiu ce a spus doamna Udrea, pentru ca a spus pe mandatul ei. Stiu ce a facut, eu n-am gasit nimic din mandatul ei pe balnear in Bucuresti. Eu am facut un grup de lucru cu directia mea de strategie si cu domnul primar general Oprescu. Pe balnear, ar trebui facut acolo unde este sursa de apa balneara, sa clarificam odata situatia proprietatii, sa vedem daca proprietatea poate trece in administrarea primariei sau a primariei de sector", a mai spus Grapini.

Udrea declara in ianuarie 2009 ca vrea sa transforme Bucurestiul intr-o destinatie de turism balnear si ca Ministerul Turismului s-ar putea implica in construirea unui complex balnear in nordul orasului, pentru a demonstra si exploata potentialul Capitalei in acest domeniu.

Citeste si:
Parlamentul suspendă vizitarea Casei Poporului și stagiile...
Coronavirus: Parlamentul...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri