Potrivit acestei cercetari, destinatia preferata a romanilor este Londra, capitala britanica fiind in acelasi timp destinatia de top a italienilor.Lista primelor 10 destinatii de interes pentru calatorii romani

Dupa Marea Britanie, cele mai alese destinatii de catre romani sunt Istanbul si Viena, urmate de Berlin si Paris. Lista primelor 10 destinatii de interes pentru calatorii romani in perioada analizata este completata de Amsterdam, Copenhaga, Atena, Frankfurt si Bruxelles.

Cu toate ca si lor le place Parisul, ungurii plaseaza capitala franceza pe locul al doilea in lista destinatiilor preferate pentru calatorii, dupa Bangkok. Iar vecinii nostri calatoresc de asemenea foarte mult la Lisabona, New York sau Dusseldorf.

In timp ce nordicii sunt interesati de statiunile lor de la Marea Neagra, bulgarii le returneaza vizitele si aleg Copenhaga drept principala lor destinatie de calatorie. Pe langa Danemarca, bulgarii viziteaza de asemenea tari de sorginte germanica, preferand Viena si Berlin dar si destinatii renumite pentru verile placute, precum Atena si Madrid.

Desi capitala lor este o atractie turistica importanta, francezii aleg drept destinatii preferate Tunisul si Atena, dar calatoresc si la Istanbul, Bangkok, Lisabona si Praga. Iar cand vine vorba de calatorii, destinatia preferata de britanici este capitala vecinilor de peste mare, Parisul (Franta), apoi Helsinki (Finlanda), urmate de Berlin si Atena printre locurile preferate. In interiorul insulei, britanicii calatoresc mult catre Edinburg.

Citeste si:

Italienii, care au aceeasi destinatie preferata ca si a romanilor (Londra), calatoresc de asemenea foarte mult catre New York, Moscova, Bangkok, Belgrad sau Istanbul.

In timp ce tara lor este un magnet pentru turisti, in special in timpul sezonului calduros, grecii calatoresc in afara granitelor in special la Istanbul si Amsterdam, dar si la Munchen, Londra sau Paris.

In ce priveste preferintele romanilor, cercetarea a relevat ca in 2013 calatorii de la noi au avut aceeasi preferinta ca si italienii si au ales foarte diferit de vecinii bulgari si unguri, care s-au orientat spre destinatii mai exotice, din tari asiatice sau nordice.

Tripsta este o agentie online de turism, care in prezent opereaza in 21 de tari. Prin intermediul website-urilor sale, Tripsta ofera calatorilor zboruri, cazari, inchirieri de masini si asigurari de calatorie la preturi mici pe tot globul.