Asa ca, pentru a petrece Craciunul in strainatate, romanii au alocat un buget de circa 800 de euro pe persoana.

Chiar daca este cea mai scumpa destinatie, Laponia, in Finlanda, este si cea mai bine vanduta pe Paravion.ro, cu preturi de la circa 1.700 euro pentru un pachet complet cu 4 nopti de cazare la hotel de patru stele, 4 cine festive, 3 pranzuri, excursii tematice in fiecare zi, bilete de avion si taxe de transport incluse.

Preturile pentru un Craciun in Viena, Austria, incep de la 210 euro, pret care include, printre altele, 3 nopti de cazare la un hotel de trei stele, cina de Craciun si bilet la concertul extraordinar de Craciun al Wiener Hofburg Orchester.

Romanii incep sa inlocuiasca destinatiile clasice cu cele exotice

"Romanilor le place sa calatoreasca si observam de la an la an ca incep sa inlocuiasca destinatiile clasice de Craciun, din tara, cu pachete avantajoase in destinatii internationale, faimoase pentru targuri, partii de schi si alte evenimente tematice de iarna. Iar daca de Craciun le place zapada, de Revelion se indreapta spre destinatii exotice, insorite, precum Dubai sau Istanbul", declara Remus Visan, managing director Paravion.ro

Citeste si:

Potrivit acestuia, cele mai bine vandute destinatii pentru Revelionul 2015 sunt pachetele in Dubai si Istanbul, urmate de Nisipurile de Aur si Bansko (Bulgaria) si de o destinatie interna, Tusnad.

In ceea ce priveste bugetul mediu de Revelion alocat anul acesta de turistul roman, acesta se ridica la aproximativ 600 euro de persoana, pentru un pachet ce include transport, cazare, masa si diverse circuite.

Cele mai scumpe pachete pentru revelionul 2015 pe Paravion.ro, dar si cele mai bine vandute, sunt cele din Dubai, care incep de la 1.000 euro de persoana pentru 7 nopti la patru stele si pot urca pana la peste 3.000 euro de persoana pentru 7 nopti la cinci stele, taxe de transport, masa si circuite incluse.

Sursa foto: "Om de nisip"/Shutterstock.com