Castanele coapte, turta dulce, vinul fiert, cartofii copti, merele trase in ciocolata, figurinele de martipan, nucile glazurate, dar si casutele de lemn ornate cu ghirlande, corurile de copii care canta colinde sau brazii uriasi impodobiti atrag in fiecare an mii de turisti in pietele si targurile de Craciun din marile orase europene, precum Viena, Praga, Budapesta sau Berlin, potrivit News.ro.

Si agentiile romanesti de turism au cereri pentru astfel de vacante mai devreme decat in alti ani. ”Efectele consumului tot mai crescut din economie se vad si in vacantele romanilor care au reinceput sa calatoreasca tot mai variat si mai des. Rezervarile pentru targuri si piete de Craciun au inceput in forta anul acesta”, conform sursei citate.

Romanii care vor sa viziteze in perioada sarbatorilor de iarna Praga, Koln, Viena, Berlin, Bratislava, Paris, Barcelona, dar si tururile pietelor de Craciun din Austria sau Bavaria, trebuie sa scoata din buzunar intre 199 de euro si 599 de euro pentru o minivacanta de trei zile.

Citeste si:

Dar cea mai dorita vacanta de iarna a acestui an este pachetul de Craciun in Laponia, unde tarifele incep de la 1.350 euro de persoana si sunt diferentiate in functie de adult/copil.

”Avionul este deja plin pe jumatate, in octombrie-noiembrie nemaifiind locuri disponibile. Pretul nu este tocmai mic, dar cu toate acestea se vinde extrem de bine, fiind o vacanta de care doar atunci si acolo te poti bucura impreuna cu cei mici si familia”, se arata in comunicatul Fortuna Business Travel.

La mare cautare printre romani este si pachetul de Craciun in Israel, la ieslea din Bethleem, o excursie pentru care amatorii trebuie sa aiba la dispozitie cel putin 699 euro/persoana, suma care include transport cu avionul si cinci nopti de cazare.

Sursa foto: Roman Babakin / Shutterstock.com