In plin sezon de concedii la mare, romanii isi fac rezervari pentru targurile si pietele de Craciun, numarul celor care si-au programat o vacanta cu acest specific fiind cel mai mare din ultimii patru ani, potrivit agentiei de turism Fortuna Business Travel.

Castanele coapte, turta dulce, vinul fiert, cartofii copti, merele trase in ciocolata, figurinele de martipan, nucile glazurate, dar si casutele de lemn ornate cu ghirlande, corurile de copii care canta colinde sau brazii uriasi impodobiti atrag in fiecare an mii de turisti in pietele si targurile de Craciun din marile orase europene, precum Viena, Praga, Budapesta sau Berlin, potrivit News.ro.

Si agentiile romanesti de turism au cereri pentru astfel de vacante mai devreme decat in alti ani. ”Efectele consumului tot mai crescut din economie se vad si in vacantele romanilor care au reinceput sa calatoreasca tot mai variat si mai des. Rezervarile pentru targuri si piete de Craciun au inceput in forta anul acesta”, conform sursei citate.

Romanii care vor sa viziteze in perioada sarbatorilor de iarna Praga, Koln, Viena, Berlin, Bratislava, Paris, Barcelona, dar si tururile pietelor de Craciun din Austria sau Bavaria, trebuie sa scoata din buzunar intre 199 de euro si 599 de euro pentru o minivacanta de trei zile.

Dar cea mai dorita vacanta de iarna a acestui an este pachetul de Craciun in Laponia, unde tarifele incep de la 1.350 euro de persoana si sunt diferentiate in functie de adult/copil.

”Avionul este deja plin pe jumatate, in octombrie-noiembrie nemaifiind locuri disponibile. Pretul nu este tocmai mic, dar cu toate acestea se vinde extrem de bine, fiind o vacanta de care doar atunci si acolo te poti bucura impreuna cu cei mici si familia”, se arata in comunicatul Fortuna Business Travel.

La mare cautare printre romani este si pachetul de Craciun in Israel, la ieslea din Bethleem, o excursie pentru care amatorii trebuie sa aiba la dispozitie cel putin 699 euro/persoana, suma care include transport cu avionul si cinci nopti de cazare.

Sursa foto: Roman Babakin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri