Partieee! Unde se deschid primele partii si cat costa sa schiezi din acest weekend

Turistii care vor ajunge in Poiana Brasov vor putea schia, in acest weekend, pentru ca de sambata sunt functionale patru partii Sulinar, Drumul Rosu, Bradul si partea superioara a partiei Lupului. Stratul de zapada masoara 40 de centimetri.

"Pentru inzapezirea partiilor s-au folosit instalatiile de producere a zapezii artificiale si peste 60.000 de metri cubi de apa“, precizeaza, vineri, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Primariei Brasov. De asemenea, sunt functionale telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia si teleschiul Bradul, noteaza Mediafax.

Din acest sezon, tarifele pe transportul pe cablu in Poiana Brasov au crescut cu 3-5 procente, in urma unei hotarari de Consiliu Local. O urcare sau o coborare cu telecabinele din Poiana Brasov costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii intre 6 si 12 ani. Urcarea si coborarea vor costa 35 de lei pentru adulti si 17 lei pentru copii. In ceea ce priveste accesul pe puncte la telecabine, telegondola, telescaune si teleschiuri, cea mai ieftina cartela, de 6 puncte, costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpa, cu 240 puncte, costa 530 de lei pentru adulti si 290 de lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarna pot opta si pentru abonamente la transportul pe cablu, care difera in functie de ore, pretul incadrandu-se intre 60 si 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcari nelimitate costa 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii). Desi pe principalele partii din Poiana se schiaza deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca in fiecare an, in primul weekend de dinaintea Craciunului.

Vezi LIVE situatia partiilor din Poiana Brasov.

Citeste si:
Cat te costa o lectie de schi in Poiana Brasov
Cat costa o lectie de schi in...

Sursa foto: facebook.com/postavaru

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri