Asa se face turism! Spania a incasat 59 MLD. euro de la vizitatorii straini

Cheltuielile turistilor straini in Spania au crescut anul trecut cu 9,6%, la 59,1 de miliarde de euro, un nou nivel record, ca urmare a numarului mai mare de vizitatori, dar si a bugetelor in urcare ale acestora, potrivit AFP.

Turistii britanici, cei mai numerosi in Spania, au cheltuit anul trecut 12 miliarde de euro, urmati de germani, cu 9,72 miliarde de euro, si francezi, cu 5,9 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Cheltuielile vizitatorilor din Rusia au crescut cu 29%, la 2,35 miliarde de euro, reprezentând 4% din totalul veniturilor Spaniei din turismul international.

Americanii au ramas in continuare turistii cu cele mai mari cheltuieli, in medie de 2.402 euro pe vizitator, chiar daca suma a inregistrat o scadere puternica, de 22%, fata de anul 2012.

Francezii au redus de asemenea fondurile alocate vacantelor din Spania, cu 22% anul trecut, la 618 euro, in timp ce britanicii le-au mentinut, la 809 euro, iar germanii au crescut cheltuielile cu 8,4%, la 1.205 euro.

Citeste si:
Cîțu: Scăderea economică din acest an se va situa între minus 2 și...
Florin Cîțu: România va...

Spania a fost vizitata anul trecut de un numar record de turisti straini, de 60,6 milioane, in crestere cu 5,6% fata de anul anterior.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Alertă de incendiu într-o aeronavă Ryanair
Setari Cookie-uri