La inceputul anului 2013, ICR Budapesta a difuzat prima parte a filmului "Wild Carpathia", vizionarea bucurandu-se de succes si de un public numeros, scrie Mediafax.

Partea a doua a seriei "Wild Carpathia" este realizata de organizatia britanica European Nature Trust si de Almond Films, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism si Travel Channel.

Lansarea celei de-a doua parti a documentarului "Wild Carpathia" a avut loc pe 5 iunie 2013, la sediul BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) din Marea Britanie, iar, pe micul ecran, acesta a fost difuzat in premiera pe 2 septembrie 2013, pe postul Travel Channel.

Descris de presa din Romania ca fiind "probabil cel mai frumos film despre Romania", cea de-a doua parte a documentarului urmareste o calatorie de la Portile de Fier pana in Delta Dunarii, cu opriri in Parcul National Cozia, Parcul Natural Bucegi, Sighisoara si in cateva localitati situate in Delta Dunarii.

Citeste si:

"Wild Carpathia" prezinta, in viziunea unui grup de britanici, frumusetea Muntilor Carpati din Romania, in incercarea de a arata strainilor minunata diversitate a faunei si florei din zona. De asemenea, documentarul are un scop educational si atrage atentia romanilor asupra comorii nepretuite de care se bucura si pe care trebuie sa o conserve pentru generatiile viitoare. Documentarul include, de asemenea, interviuri cu principesa Margareta si Ivan Patzaichin.

"A fost o experienta incredibila sa calatorim in Romania si sa avem oportunitatea de a prezenta aceasta tara incredibila, cu speranta ca zonele salbatice ale Carpatilor vor fi protejate, cu formele de turism potrivite", a declarat producatorul emisiunii, Alisdair Grant.

Filmul va fi proiectat la sediul ICR Budapesta in limba engleza, cu subtitrare in limba romana.