Baza de tratament, deschisa la 7 ani de la inceperea lucrarilor. Cat costa investitia

O baza de tratament a fost inaugurata, luni, la Valcele, judetul Covasna, dupa sapte ani de la inceperea lucrarilor. Valoarea investitiei depaseste 3,3 milioane de lei.

Deschiderea centrului de tratament din Valcele, judetul Covasna, a avut loc luni, in prezenta autoritatilor judetene si locale. In baza de tratament de la Valcele a fost construita o cladire de bai calde, a fost amenajat parcul si aleile si au fost infiintate locuri de parcare si pavilioane de odihna, potrivit Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca valoarea investitiei depaseste 3,35 de milioane de lei, suma din care 1,58 milioane de lei au fost asigurati din fonduri PHARE, peste 520.000 lei din fonduri guvernamentale, 602.000 lei a reprezentat cofinantarea din bugetul local al comunei Valcele, iar CJ a alocat peste 630.000 lei.

Tamas Sandor a afirmat ca "brand-ul judetului Covasna si al Tinutului Secuiesc" ar putea deveni turismul balnear, iar scopul autoritatilor locale este de a dezvolta si a moderniza infrastructura.

"Daca avem un tel bine definit si daca suntem consecventi, putem sa ducem si pana la capat acest proiect. Judetul Covasna este bogat in ape minerale. Nu putem concura cu Austria sau Elvetia la partiile de schi, dar avem resurse naturale - in primul rand turismul balnear - la care putem sa fim primii", a spus presedintele CJ Covasna.

Citeste si:
Constantin Nicolescu obtinea beneficii apeland frecvent la ilegalitati
Constantin Nicolescu...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Lucrarile de amenajare a bazei de tratament de la Valcele au inceput in 2007 si fac parte din proiectul "Drumul Apelor Minerale", care vizeaza reabilitarea bailor traditionale de apa minerala aflate pe terenuri din domeniul public al judetului Covasna si reintroducerea acestora in circuitul turistic.

Prima baza modernizata a fost cea de la Hatuica, in 2010, din fonduri guvernamentale, iar prima "claca de construit bai", formata din voluntari, a avut loc in vara anului 2011 la izvorul Sutei, apartinand comunei Bodoc. Pe atunci, zona greu accesibila a izvorului a fost transformata in doar zece zile, voluntarii realizand un loc de camping si un bazin cu apa minerala. De asemenea, alte doua bai traditionale din comuna Cernat au fost reabilitate, in 2012, tot cu ajutorul voluntarilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri