Hotelul este proprietatea Inproiect si va functiona ca a doua unitate Hampton by Hilton din Romania, potrivit Mediafax.

Hampton by Hilton Iasi se va deschide in a doua jumatate a anului 2014, dupa ce cladirea de 15 etaje a fostului Hotel Europa va fi renovata complet. Hotelul va avea 123 de camere, plus o zona cu design contemporan, special amenajata pentru micul-dejun si bar, unde se pot servi gustari si bauturi pe tot parcursul zilei.

Unitatea de cazare va avea o parcare cu 100 de locuri, o sala de fitness si facilitati pentru intalniri de afaceri.

Citeste si:

"Fiind cea mai mare dintre tarile balcanice, Romania reprezinta o piata importanta pentru dezvoltarea brandurilor noastre, o piata unde vom continua derularea si a altor proiecte interesante. Printre acestea se numara un hotel DoubleTree by Hilton la Sighisoara, care se va deschide spre finalul acestui an. Suntem increzatori ca si in anii urmatori va exista un context favorabil dezvoltarii noastre constante si ca noul hotel din Iasi va deveni, in scurt timp, un reper important pentru piata hoteliera locala," a declarat Patrick Fitzgibbon, senior vice president, development, Europe & Africa, Hilton Worldwide.

Hampton by Hilton este deja prezent in Romania prin Hampton by Hilton Cluj-Napoca, inaugurat in 2013. Alte proprietati Hilton Worldwide in Romania sunt Athenee Palace Hilton din Bucuresti, care aniverseaza anul acesta 100 de ani de la deschidere, DoubleTree by Hilton Bucuresti - Piata Unirii, Doubletree by Hilton Oradea si Hilton Sibiu.