Hilton pune Romania pe harta optimismului, ca piata si destinatie turistica. Iar ca argument, lantul hotelier intentioneaza sa deschida 7 unitati de cazare in Romania, din care doua vor fi inaugurante in acest an, in Iasi si Sighisoara.

"Romania, la fel ca Rusia si Turcia, este o piata in plina crestere in regiunea pe care o coordonez, cu un potential tot mai mare pentru brandurile Hilton Worldwide. Intentionam sa ne extindem prezenta pe piata locala si deja lucram pentru a deschide alte sapte hoteluri. In Romania, in special, exista semne de crestere in industria ospitalitatii", a declarat, pentru wall-street.ro, Essam Abouda (foto), vicepresedinte de operatiuni pe Europa de Est, Rusia si Turcia, la Hilton Worldwide.

Hilton are 5 hoteluri in Romania, iar sub coordonarea lui Essam Abouda anul acesta se vor deschide in curand doua unitati, in Iasi ( fostul hotel Europa care devine Hampton by Hilton) si Sighisoara (fostul hotel Cavaler care devine DoubleTree by Hilton). Conform anunturilor anterioare, hotelul din Iasi ar fi trebuit sa se deschida in a doua jumatate a anului 2014.

Iar cum in opinia lui Abouda Romania are un potential foarte mare ca destinatie turistica, planurile Hilton urmaresc cresterea numarului de hoteluri pe plan local.

"La ora actuala, ne concentram asupra oraselor mari, capitale de judet, cum ar fi Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, unde am constatat ca exista un interes foarte mare pentru brandurile noastre din segmentul hotelurilor focus service: Hampton by Hilton si Hilton Garden Inn. Exista orase in afara Bucurestiului care ar fi potrivite pentru hoteluri din segmentul upscale, asa cum este DoubleTree by Hilton Sighisoara care este in curs de amenajare. Pentru moment, ne concentram sa dezvoltam portofoliul de branduri mid-market si constatam ca exista potential pentru noi hoteluri, precum si pentru conversia unor proprietati deja existente", a mai spus Essam Abouda.

Numarul de turisti straini veniti in Romania a crescut cu 10,7% in primele noua luni din 2014, prin comparatie cu aceeasi perioada din 2013, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS). Dupa o perioada de constrangeri economice, proprietarii si dezvoltatorii de hoteluri isi reorienteaza investitiile, pentru a maximiza cresterea, spune vicepresedintele de operatiuni la Hilton pe Europa de Est.

Cum Bucurestiul a fost una dintre principalele destinatii ale turistilor americani in vara lui 2014, potrivit American Express Travel, divizia de turism a American Express, Abouda crede ca Romania va continua sa creasca si se va pozitiona intr-o masura tot mai mare ca destinatie de vacanta, ceea va completa ofertele ca destinatie de afaceri.

"Industria ospitalitatii, per ansamblu, este extrem de diversa. Oaspetii hotelurilor mid-market si upscale sunt in cautarea unor experiente cat mai diverse, cu optiuni variate si o libertate mai mare de decizie in ceea ce priveste perioada de sedere", a completat reprezentantul lantului hotelier Hilton.

Spre exemplu, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, 65% din clienti sunt turisti veniti in interes de afaceri. Prin comparatie, orase ca Sibiu sau Oradea atrag un numar mare de turisti veniti in vacanta.

In afara Romaniei, grupul Hilton va deschide in acest an doua hoteluri in Rusia, Hampton by Hilton in Moscova si Hilton Garden Inn in orasul Ufa.

Cine este Essam Abouda, care da optimism Romaniei

In iunie 2013, Essam Abouda a fost numit Vicepresedinte de Operatiuni, Europa de Est, Rusia si Turcia, avand in subordine o echipa operationala alcatuita din 28 de directori care lucreaza in 18 orase ale lumii. Abouda se alatura echipei de management din Europa si raporteaza direct Presedintelui pe regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Simon Vincent.

Nascut in Egipt, Essam Abouda a fost manager general la Hilton Nuweiba Coral Resort si Hilton Taba Resort & Nelson Village. Ulterior a devenit director de divizie pentru Peninsula Sinai, unde portofoliul companiei a fost extins de la 5 la 11 proprietati. Abouda a fost promovat ca vicepresedinte de operatiuni pentru Franta, Africa si Oceanul Indian, functie din care supervizeaza 19 hoteluri si statiuni turistice.

Ulterior, a devenit vicepresedinte pentru Peninsula Arabica si a lucrat din biroul Hilton Worldwide pentru Orientul Mijlociu si Africa (MEA) din Dubai, in Emiratele Arabe Unite. In aceasta pozitie, a deschis 9 hoteluri in regiune si a semnat acordul pentru proiectul Jabal Omar, in cadrul caruia se vor deschide alte sase hoteluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri