Airbus a obtinut o comanda de 6,4 mld dolari

Airbus Group a obtinut o comanda in valoare de 6,4 miliarde de dolari din partea China Eastern Airlines, al treilea mare operator aerian din China, pentru 70 de aeronave A320neo, cea mai eficienta versiune in privinta consumului de carburant a avioanelor cu o singura punte fabricate de companie.

Avioanele vor fi livrate in perioada 2018-2020, iar pretul final este cu mult sub pretul din lista al producatorului european, a anuntat China Eastern, transmite Bloomberg.

Achizitia, cea mai mare anuntata in acest an de o companie aeriana chineza, va mari flota China Eastern cu 12,6% si permite acesteia sa satisfaca cererea in crestere pentru cursele pe distante scurte si medii, scrie Mediafax.

Guvernul chinez a relaxat vineri reglementarile referitoare la infiintarea operatorilor aerieni low-cost, pentru a incuraja companiile sa inceapa operatiuni in China si a face calatoriile cu avionul mai accesibile.

Airbus anticipeaza ca China va devansa Statele Unite si va deveni cea mai mare piata pentru avioane, pana in 2032.

Citeste si:
Airbus a dezvăluit trei concepte de aeronave comerciale cu emisii zero
Airbus a dezvăluit trei...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

In luna ianuarie, Boeing a anuntat ca anul trecut a livrat un numar record de avioane in China si anticipeaza sa atinga un numar similar in 2014.

Comenzile de anul trecut ale Airbus au fost dominate de avioanele A320, cu 1.253 de contracte, intre care 876 pentru noul model A320neo, care va intra in circulatie in 2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri