Operatorul va cumpara aeronave 737-800, precum si modelele imbunatatite Max, urmand ca aparatele sa fie livrate in perioada 2016-2020. China Eastern va beneficia de un discount fata de preturile oficiale. Compania va revinde totodata Boeing 15 avioane mai vechi 737-300 si cinci aparate 757, se arata intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Operatorii chinezi comanda noi avioane Boeing si Airbus pe masura ce dezvoltarea economiei permite unui numar tot mai mare de oameni sa foloseasca transporturile aeriene. Numarul companiilor aeriene chineze vor avea flote de cate 100 de avioane se va dubla pana la sfarsitul deceniului, potrivit firmei de analiza a pietei CAPA Centre for Aviation.

Boieing, avans pe piata aeriana chineza

Boeing nu exclude posibilitatea construirii in China a unei linii de asamblare pentru avioane cu o singura punte, in viitor. Timp de patru ani consecutiv, Boeing a majorat estimarea privind cererea de pe piata chineza. Compania anticipeaza ca China va avea nevoie de 5.580 de avioane noi, in valoare de 780 de miliarde de dolari, pana in 2032.

Boeing a livrat anul trecut un numar record de 143 de aeronave in China si anticipeaza un nivel similar in 2014.
Airbus, care detine o linie de asamblare la Tianjin, China, anticipeaza ca aceasta tara va devansa Statele Unite ca cea mai mare piata pentru avioane, pana in 2032.

Sursa foto: Boeing 737/ Shutterstock.com