Operatorul aerian chinez China Eastern Airlines va achizitiona 80 de avioane Boeing 737, pentru care a convenit sa investeasca 7,4 miliarde de euro. Tranzactia are in vedere acoperirea cererii de calatorii pe o piata pe cale sa devina cea mai mare din lume, informeaza Bloomberg.

Operatorul va cumpara aeronave 737-800, precum si modelele imbunatatite Max, urmand ca aparatele sa fie livrate in perioada 2016-2020. China Eastern va beneficia de un discount fata de preturile oficiale. Compania va revinde totodata Boeing 15 avioane mai vechi 737-300 si cinci aparate 757, se arata intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Operatorii chinezi comanda noi avioane Boeing si Airbus pe masura ce dezvoltarea economiei permite unui numar tot mai mare de oameni sa foloseasca transporturile aeriene. Numarul companiilor aeriene chineze vor avea flote de cate 100 de avioane se va dubla pana la sfarsitul deceniului, potrivit firmei de analiza a pietei CAPA Centre for Aviation.

Boieing, avans pe piata aeriana chineza

Boeing nu exclude posibilitatea construirii in China a unei linii de asamblare pentru avioane cu o singura punte, in viitor. Timp de patru ani consecutiv, Boeing a majorat estimarea privind cererea de pe piata chineza. Compania anticipeaza ca China va avea nevoie de 5.580 de avioane noi, in valoare de 780 de miliarde de dolari, pana in 2032.

Boeing a livrat anul trecut un numar record de 143 de aeronave in China si anticipeaza un nivel similar in 2014.
Airbus, care detine o linie de asamblare la Tianjin, China, anticipeaza ca aceasta tara va devansa Statele Unite ca cea mai mare piata pentru avioane, pana in 2032.

Sursa foto: Boeing 737/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri