Germania ocupa locul doi in preferintele turistilor romani la nivel european, fapt pentru care anul trecut a inregistrat un numar de 583.000 de calatorii in ceea ce ii priveste pe romani. Astfel, Germania devine o destinatie de vacanta tot mai puternica pe piata romaneasca, potrivit Organizatiei Germane pentru Turism – DZT prezenta in Romania.

Totodata, in 2013, Germania a inregistrat 637.882 de innoptari ale turistilor si vizitatorilor romani, in crestere cu 14,6% mai mult decat in 2012. Mai mult, in ultimii 6 anii (perioada 2008-2013), s-a observat o crestere de 72,4% a innoptarilor vizitatorilor romani. Pe locul 1, in ce priveste traficul de romani pentru calatorii in strainatate, se afla Ungaria, iar pe locul trei este Bulgaria.

germania

Pentru ce merg romanii in Germania

Romanii au cheltuit in medie 558 de euro pe calatorie, cu 15% mai putin decat in 2013 si 65 de euro pe zi in vacantele lor in Germania, potrivit datelor DZT.

Cele mai preferate zone ale romanilor sunt cele din sudul tarii, cum ar fi Bayern, Baden-Wurttemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin. In ceea ce priveste orasele, in top se afla Berlin, Munchen si Frankfurt.

germania

Sursa foto: DZT/ Muzeul Bode din Berlin

Astfel, cei mai multi, 40%, aleg Germania pentru vacante, 31% pentru vizite la prieteni si familii si 29% pentru afaceri. Mai mult, 56% dintre romani prefer circuitele prin intreaga tara, 20% vizite de orase si 10% relaxare langa surse de apa.

Potrivit directorului de marketing si vanzari al Organizatiei Germania pentru Turism, Cristian Sallai, anul trecut Germania a inregistrat pentru al patrulea an consecutiv crestere a innoptarilor strainilor, la peste 70 de milioane.

Germania are 38 de edificii in Patrimoniul UNESCO. In acest an se implinesc 25 de ani de la Caderea Zidului Berlinului.

Despre DZT

Organziatia Germana pentru Turism (DZT) este "asociatia turistica" nationala a Germaniei, constituita ca parteneriat public-privat cu sediul central in Frankfurt pe Main si are 30 de reprezentante in diferite tari. DZT dezvolta si sustine strategii si produse pentru a extinde imaginea destinatiilor turistice in strainatate si pentru a promova turismul in Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri